avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

in urma unui accident rutier a fost dispusa efectuarea unei expertize tehnice. Pentru efectuarea acesteia au fost numiti 2 experti: unul din partea parchetului si unul din parte inculpatului. Cei 2 experti nu au avut aceeasi parere in legatura cu dinamica producerii accidentului si au depus la dosar rapoarte de expertiza separat. Intrebarile mele sunt: Se va dispune efectuarea unei noi expertize, a treia? Avocatul sau expertul inculpatului trebuiau sa depuna obiectiuni la raportul intocmit de catre expertul numit de catre parchet? Cand trebuiau depuse obiectiunile, in faza de urmarire penala sau cand incepe procesul de fond?
Cel mai recent răspuns: ruonscalafat , utilizator 09:19, 22 Iunie 2010
ruonscalafat a scris:

am avut expert parte angajat, care a depus raportul de expertiza separat de cel depus de expertul nominalizat de catre procuror


Va rog sa fiti mai concis.
De ce nu a/ati depus obiectiunile si apoi o cerere de efectuare a uneoi noi expertize ?
Care au fost problemele cu expertul- parte ?
In primul rand accidentul s-a produs astfel: circulam in acelasi sens de mers cu un biciclist. Avand permis de conducere de foarte mult timp am procedat cum procedez de obicei: am semnalizat stanga pentru a depasi bicicleta, manevra pe care nu am avut timp sa o efectuez dat fiind faptul ca biciclistul a virat brusc stanga, fara sa se asigure, urmand sa o ia pe un drum lateral, nu am apucat decat sa virez de volan dreapta pentru a evita coliziunea, dar nu a fost suficient si am lovit bibicleta in partea stanga lateral a rotii din spate. Masina este lovita exclusiv pe partea stanga (parbriz, stalp).Avocatul nostru a intentionat sa depuna o cerere privind efectuarea unei noi expertize dar instanta a stabilit ca aceasta sa fie depusa dupa ce vor fi audiati martorii. Expertul desemnat de catre parchet in faza de urmarire penala a stabilit o viteza de 140 km/h a autoturismului desi nu s-a deplasat la locul accidentului, nici la politie pentru a fotografia masina si bicicleta care au fost implicate in accident, pe cand expertul angajat de mine a mers la locul accidentului unde a efectuat masuratori, a mers la politie unde a fotografiat masina si bicicleta, stabilind o viteza de 72 km/h, viteza care a fost demonstrata prin calcule, fotografii si alte indicii de la locul accidentului. expertul parchetului pe de alta parte a consemnat ca accidentul s-ar fi produs din vina exclusiva a inculpatului astfel: a virat brusc dreapta si a lovit bicicleta din spate. Din aceasta cauza au fost depuse ambele rapoarte de expertiza. Intrebare: daca viram brusc dreapta la o viteza de 140 km/h poate eram pe camp si nicidecum masina nu rula in continuare drept pe asfalt, nu aveam cum sa ajung la o astfel de viteza pentru ca doar iesisem dintr-o curba destul de periculoasa, daca loveam bicicleta din spate nu era roata din spate lovita pe lateral, victima nu era proiectata in partea stanga a drumului.
Toate bune si frumoase,dar nu rezulta de ce nu s-au depus obiectiuni in acest sens si de ce apoi,nu a fost solicitata efectuarea unei noi expertize
La aceste probleme, daca puteti da lamuriri ar fi bine.
acum urmeaza ca avocatul sa depuna o cerere prin care se solicita efectuarea unei alte expertize. Sper sa nu mai intervina nimeni si expertul respectiv sa descrie realitatea, sa relateze exact cele intamplate. Insa trebuie ca si judecatorul sa aprobe efectuarea acestei expertize.
Daca aveti posibilitatea angajati-va un expert parte cu care sa stabiliti,alaturi de avocat obiectivele noii expertize.
Succes !

Alte discuții în legătură

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând ... Larica Larica Buna ziua! Tatal meu a avut un accident rutier acum 4 ani, rezultând o victima. In regim de taxi, cu client in masina, se deplasa pe un drum drept. Un ... (vezi toată discuția)