avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... URGENT-UZ fals de identitate?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

URGENT-UZ fals de identitate?

Buna ziua!Am o nelamurire.Am primit alaltaieri un plic si cateva foi in care era mentionat ca la cererea mea mi s-a facut asigurare pe viata pe o perioada de 53 de ani.Mentionez ca eu nu am solicitat asa ceva si ieri am fost la sediul respectivei societati de asigurari si mi s-a spus ca o sa se faca o verificare.Azi am fost sunat si informat ca persoana care mi-a incheiat acel contract,fara stirea si aprobarea mea, a fost suspendata din functie si ca o sa incheie acel contract fara ca eu sa fiu prezent.Este posibil asa ceva?Cum sa mi se faca un contract fara acordul meu si sa se incheie fara prezenta mea?Ce este de facut?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristi_1 , utilizator 07:48, 17 Iulie 2010
Cristi_1 a scris:

Buna ziua!Am o nelamurire.Am primit alaltaieri un plic si cateva foi in care era mentionat ca la cererea mea mi s-a facut asigurare pe viata pe o perioada de 53 de ani.
Nu v-ati pus intrebarea de unde au avut datele dv. personale?Sau nici macar nu banuiti?
Mentionez ca eu nu am solicitat asa ceva si ieri am fost la sediul respectivei societati de asigurari si mi s-a spus ca o sa se faca o verificare.Azi am fost sunat si informat ca persoana care mi-a incheiat acel contract,fara stirea si aprobarea mea, a fost suspendata din functie si ca o sa incheie acel contract fara ca eu sa fiu prezent.
Din nou o informatie confuza: daca este suspendata din functie, cum sa mai faca un contract/(in calitate de ce?). In plus, desi ati sesizat situatia (ilegalitate prin semnarea in fals, altfel contractul nu poate exista si nu produce efecte.), se mentine tendinta de "incheiere"
Chiar daca acea persoana este contractantul(platitorul) politei iar dv. sunteti asiguratul, tot este indispensabil ca pe contract sa existe si semnatura asiguratului(a dv.)
Sunteti sigur ca despre 53 de ani este vorba?:))asa ceva nu se poate!
In cazul asigurarilor de viata,asiguratorul nu are nicio actiune pentru plata primelor-aceasta are caracter facultativ. Sanctiunea neplatii primei de asigurare este incetarea calitatii de asigurat.
Cat priveste acest contract,nu exista coplatitor,girant,ipoteca....nu puteti fi constrans in vreun fel.
Nu stiu cine a avut interes asigurabil:)pentru cine era atat de importanta viata dv.incat sa incheie un contract pe o durata de 53 de ani:)
Mai mult,contractul nu produce efecte juridice(risc acoperit)decat in urma platii primei initiale.Daca acea persoana a platit pentru toata perioada(53 de ani!)atunci chiar este o problema,ramaneti asigurat.:)
Pare de domeniul absurdului, sper sa nu va supere umorul meu.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Ar mai fi o posibilitate (SF): Cineva care va "iubeste", v-a asigurat viata (aflati macar cam cat valoreaza;) ) si fiind vorba de 53 ani, inseamna ca varsta pe care o aveti este de 12 ani :P
Nu va faceti griji, asteptati cuminte cei 53 de ani si veti avea la 65 ani (la pensie) un ajutor financiar important. Daca aflati cine este samariteanul cel bun, poate il intrebati ce se intampla daca nu veti astepta atatia ani.
O asigurare efectuata pe 53 de ani si platita deja naste multe semne de intrebare. Ma iau dupa filmele in care un apropiat trecut in testament plateste o asigurare si la scurt timp, imi cer scuze pt. idee pe care o doresc aberanta, se produce un eveniment cu consecinte grave asupra celui asigurat. E bine de vazut despre ce este vorba si astfel sa eliminati din start toate posibilele scenarii.
Va pun o intrebare:aveti cunostinta despre posibilitatea ca un contract de asigurare sa fie pe o durata mai mare de 50 de ani?Durata de contract poate fi intre 5 si 50 de ani.
Cei care lucreaza in acest domeniu stiu ca durata cea mai mare de contract pentru care opteaza cel interesat este de 30 de ani iar cea mai frecventa este de 20 de ani(plus,minus).
In viitor(daca speranta de viata va fi de 100 de ani!)se va putea incheia o asigurare pana la varsta de 90 de ani,cel putin.:)
Exista conditionari cu privire la varsta de intrare si varsta de iesire din contract.

Pana acum domnul Cristi era ingrijorat pentru consecintele financiare eventuale,acum il speriem ca ii este pusa viata in pericol?:))
Poate ne scrie ca a fost doar un "test".:)

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Modificare durata polita asigurare de viata mariusgabriel mariusgabriel buna seara, am incheiat acum cativa ani o asigurare de viata tip Regal la ING, pe o durata de 40 de ani. Acum doresc sa reduc durata la 30 de ani, dar cei ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani din asigurare? tm06cristi tm06cristi Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani ... (vezi toată discuția)