avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... URGENT-UZ fals de identitate?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

URGENT-UZ fals de identitate?

Buna ziua!Am o nelamurire.Am primit alaltaieri un plic si cateva foi in care era mentionat ca la cererea mea mi s-a facut asigurare pe viata pe o perioada de 53 de ani.Mentionez ca eu nu am solicitat asa ceva si ieri am fost la sediul respectivei societati de asigurari si mi s-a spus ca o sa se faca o verificare.Azi am fost sunat si informat ca persoana care mi-a incheiat acel contract,fara stirea si aprobarea mea, a fost suspendata din functie si ca o sa incheie acel contract fara ca eu sa fiu prezent.Este posibil asa ceva?Cum sa mi se faca un contract fara acordul meu si sa se incheie fara prezenta mea?Ce este de facut?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristi_1 , utilizator 07:48, 17 Iulie 2010
Ma scuzati...durata era pana in 2053,adica 43 de ani.
Precizarea nu aduce alte indicii, in afara faptului ca sunteti major.=D>
In lipsa amanuntelor necesare/solicitate, multumiti-va cu certitudinea ca in calitate de asigurat (fie si fictiv), nu exista nimic pentru care sa va faceti griji, de genul obligatii/penalitati/pierderi/sanctiuni de nicio natura.:thumbup:
Singura persoana care poate fi acuzata si trebuie sa raspunda pentru o actiune incorecta/ilegala este misterioasa "recent suspendata" care a raportat ca incheiat contractul fara a fi semnat de titular/asigurat.:thumbdown:
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
nucu$, utilizator
Buna ziua!Am primit azi un mandat postal de la societatea de asigurari care mi-a incheiat acel contract cu o suma de 400 RON si ceva,cat era prima de asigurare.Acum dak eu nu am facut nimic si nu am platit eu nicio prima,ce sa fac cu banii?Ma duc cu ei la societate sa ii returnez?Multumesc!
:)Cristi_1,nu va da asiguratorul bani,dumneavoastra platiti ca sa fiti asigurat!
Ati solicitat vreo despagubire,s-a produs vreun risc acoperit prin polita?
Cred ca este vorba despre instiintarea de plata.Adica,asiguratorul va comunica data pana la care trebuie sa platiti prima de asigurare.
Daca vreti sa fiti asigurat,o platiti.Deja stim ca e ultimul lucru pe care vi-l doriti,asa incat-nu platiti,nu sunteti asigurat!
Nu va poate nimeni obliga la plata.Vorbim despre un contract de asigurare de viata.
Daca totusi s-a produs minunea(v-au dat banii!)poate ne spuneti si noua cine e binefacatorul(pardon,asiguratorul).
Eu tot platesc prime de asigurare,am suma asigurata la deces,nu mor(nici nu vreau...)si nu primesc niciun mandat-macar o prima de mi-ar darui!:)
E atat de interesanta speta asta....prea interesanta sa fie adevarata.
Fara suparare...:wassat:

Unul din drepturile contractantului este acela ca poate denunta contractul in 20 de zile de la semnarea acestuia.In acest caz,prima de asigurare platita se restituie.
Daca intr-adevar ati primit acei bani-aceasta poate fi explicatia.Juridic vorbind,dumneavoastra ati platit.Ati comunicat asiguratorului ca nu doriti asigurarea...si atunci va inapoiaza banii.:)

Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Cristi_1 a scris:

Buna ziua!Am primit azi un mandat postal de la societatea de asigurari care mi-a incheiat acel contract cu o suma de 400 RON si ceva,cat era prima de asigurare.Acum dak eu nu am facut nimic si nu am platit eu nicio prima,ce sa fac cu banii?Ma duc cu ei la societate sa ii returnez?Multumesc!

Hai sa desconspiram putin misterul B-)
In speranta unor comisioane in crestere (marire portofoliu de polite de viata= comision de performanta suplimentar) persoana intermediar/consultant, a incheiat polite fictive, platind si rata 1 de prima, in speranta ca titularii(macar o parte din ei) vor continua platile, "inghitind" semnatura falsificata, sau pur si simplu nu vor continua si politele se reziliaza automat si.."in tacere".:secret:
Celor ca dv., care s-au sesizat si au si contestat polita, li-se returneaza prima care figureaza incasata pe CNP-ul propriu si nu poata fi restituita decat catre dv.:D
Luati-o ca pe un cadou, pentru ca cel care a platit a castigat mai mult decat ati primit.:closedtopic:

Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Modificare durata polita asigurare de viata mariusgabriel mariusgabriel buna seara, am incheiat acum cativa ani o asigurare de viata tip Regal la ING, pe o durata de 40 de ani. Acum doresc sa reduc durata la 30 de ani, dar cei ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani din asigurare? tm06cristi tm06cristi Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani ... (vezi toată discuția)