avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... URGENT-UZ fals de identitate?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

URGENT-UZ fals de identitate?

Buna ziua!Am o nelamurire.Am primit alaltaieri un plic si cateva foi in care era mentionat ca la cererea mea mi s-a facut asigurare pe viata pe o perioada de 53 de ani.Mentionez ca eu nu am solicitat asa ceva si ieri am fost la sediul respectivei societati de asigurari si mi s-a spus ca o sa se faca o verificare.Azi am fost sunat si informat ca persoana care mi-a incheiat acel contract,fara stirea si aprobarea mea, a fost suspendata din functie si ca o sa incheie acel contract fara ca eu sa fiu prezent.Este posibil asa ceva?Cum sa mi se faca un contract fara acordul meu si sa se incheie fara prezenta mea?Ce este de facut?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristi_1 , utilizator 07:48, 17 Iulie 2010
Fara semnatura dv. si fara plata primelor orice contract de asigurare este nul. El intra in vigoare dupa plata primei prime de asigurare.
Si mie mi se pare cam ciudata aceasta situatie si ceea ce cred este ca cineva mi-a incheiat un contract cu semnatura falsa si fictiv, ca sa poate incasa un comision, a platit o prima de asigurare fara stirea mea si eu dak am facut contestatie si dak s-a reziliat contractul s-a inapoiat prima dar cum contractul aparea ca si cum ar fi fost incheiat de mine,mi s-a restituit mie suma respectiva,in loc sa se restituie celui care a facut contractul deoarece eu apaream ca cel care ar fi platit prima.
Eu m-am prezentat la sediul firmei dar mi-au zis ca nu pot sa spuna cine mi-a incheiat acel contract fara stirea mea asa ca nu stiu cui sa-i restitui aceasta suma.Daca eu pastrez banii nu este nicio problema,adica mai tarziu sa ma trezesc ca sunt bagat intr-o incurcatura si trebuie sa platesc mai multi bani?
Faptul ca n-au putut sa spuna cine este intermediarul, indica existenta unei probleme interne legata de persoana in cauza si se incearca musamalizarea.Stati linistit, banii v-au fost platiti legal, si provin dintr-o depunere pe numele/CNP-ul dv., deci nu conteaza cine si de ce a facut plata.
:offtopic: daca doriti sa continuati/completati o discutie, folositi butonul Editeaza si nu mai procedati la publicarea consecutiva de mesaje.
Da :D Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)
Modificare durata polita asigurare de viata mariusgabriel mariusgabriel buna seara, am incheiat acum cativa ani o asigurare de viata tip Regal la ING, pe o durata de 40 de ani. Acum doresc sa reduc durata la 30 de ani, dar cei ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani din asigurare? tm06cristi tm06cristi Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani ... (vezi toată discuția)