avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Sint despartita in fapt de sotul meu din 19 aprilie 2003.Am obtinut divortul in decembrie 2005 in Canada. Pina acum nu am primit nici o pensie alimentara pentru cei doi minori. El are venituri declarate in Romania.
De cind au copiii dreptul la pensie si ce trebuie sa fac sa legalizez divortul in Romania?

Multumesc mult pentru raspuns.
asa intelegeam si eu din interpretarea legii, dar nu eram sigura. Nu este vorba despre mine, ci despre o clienta (sunt avocat stagiar) si voiam sa fiu sigura cand ii spun care sunt directiile pe care am putea merge. As putea gasi undeva practica cu privire la aceasta problema?
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2007
mirymar, utilizator
La biblioteca baroului ai incercat? De regula sunt carti de practica judiciara, iar pe dreptul familiei nici nu este foarte diferentiata, aici se cam merge unitar!
Vezi insa intai care este venitul lui, ca poate ai surpriza ca declara prin documentele financiare ca nu prea are profit! Sa nu va bazati ca daca are firma are si venit corspunzator! INstanta iti va da numai din ce e pe hartie!!! ;) CHiar daca el mai scoate si bani negri din firma... :(
pe sotia lui (clienta mea) o intereseaza numai ce pensie alimentara o sa obtina! IN rest chiar nu are ce sa ia de la el ptr ca toate bunurile au fost cumparate pe firma pe care o are inainte de casatorie. Nu prea stiu cum as putea afla veniturile pe care le declara el. Ea nici nu stie datele firmei, decat denumirea.
E putin mai complicat (sau asa mi se pare mie fiind la inceput): Ea e angajata cu CIM cu durata determinata, este in concediu de crestere a copilului si zice ea ca nici chiria nu poate sa o plateasca. Ea ar dori ca sotul sa ii plateasca chiria si o pensie mare (ca sa poata sa imbrace copilul cu haine de firma:) )
Draga mea, eu pe tine te inteleg, insa pe ea mai putin. Sotul trebuie sa-i plateasca chiria COPILULUI!!!!! NU SI EI!!!!!!

Pensie mai mare etc...#-o E jenant cum la asta se gandesc unele mame. Da' de programul de vizitare a copilului se preocupa? Sau traumele psihice ale acestuia nu conteaza?
Sunt trista cand vad astfel de moduri de abordare! :(
Oricum, ce are el dinainte de casatorie? Firma sau bunurile cumparate pe firma? Ea nu are contributie la acea firma? Oricum, denumirea firmei, cel putin la nivel local, este unica, ar trebui sa stii doar judetul in care functioneaza; ceri informatii de la Reg Com si afli si nr. inreg acolo etc. Afli si care sunt datele financiare ale firmei, bilanturi etc.
Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu trebuie s aii intelegi pe clienti!! :)
Sincera sa fiu, acum ca mi-ai deschis ochii, nu a mentionat nimic de programul de vizitare sau de modul in care il va afecta pe copil divortul.
Oare am cum sa ii dovedesc veniturile? Din cate stiu eu nu se raporteaza pensia de alimentare la dividente, actiuni.

Alte discuții în legătură

Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din canada Magu Denisa Magu Denisa Buna ziua, Am niste intrebari cu privire la pensia de intretinere pentru copil. Sunt in divort cu sotul. Divortul se face in Romania, dar sotul locuieste in ... (vezi toată discuția)
Este vorba despre divortul pronuntat in canada. fostul sot a ... Elena Tescaru Elena Tescaru Este vorba despre divortul pronuntat in Canada. Fostul sot a facut in Romania procedura de recunoastere a divortului, si a numelui, acum 2 ani. Fosta sotie nu ... (vezi toată discuția)