Sint despartita in fapt de sotul meu din 19 aprilie 2003.Am obtinut divortul in decembrie 2005 in Canada. Pina acum nu am primit nici o pensie alimentara pentru cei doi minori. El are venituri declarate in Romania.
De cind au copiii dreptul la pensie si ce trebuie sa fac sa legalizez divortul in Romania?
Nu inteleg de unde stii asa ceva. Hai sa vedem: legea ne spune ca ne raportam la venit. Sunt dividendele venit pentru un om? Pai, daca ne gandim ca se plateste impozit pe ele ca venit, inseamna ca sunt. Deci intra la venit, deci se da pensie din ele. Simplu. K?
Iar cum sa ii dovedesti veniturile ti-am spus: pleci de la numele firmei si afli mai multe de la Reg com; incearca sa ceri instantei adresa la Reg com sa afle mai multe date despre firma respectiva, apoi la firma pentru valoarea dividendelor de anul trecut.
Daca stai sa-ti vina informatiile, ele nu vor veni. Trebuie si clienta sa faca eforturi sa afle mai multe din cunoscuti. Cum naiba vrei pensie mare, da' habar nu ai de ce activitati desfasura, in ce conditii, acesta. Sau cam cat castiga. Sau o data, doua despre firma...
In fine, date despre firma se pot afla, dureaza insa vreo 2 termene prin instanta iar la Reg com te va costa putintel, informatia se vinde la pagina...
Chestia cu dividendele o discutam intr-o zi la instanta cu niste colegi. Asta a fost concluzia la care au ajuns ei gandindu-se ca valoarea dividendelor variaza de la an la an si ca nu poti stabili o pensie alimentara decat daca ai o suma fixa declarat ca si venit. Trebuie sa recunosc ca eu inca nu am gasit practica si nici teorie pe acest subiect.
cat despre clienta mea.... e aeriana rau!! Azi ar trebui sa ma vad cu ea sa o intreb concret ce vrea si ce stie exact despre firma.
Stii vreo carte sau vreo culegere de spete care sa ma lumineze cat de cat?