avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... primaria a instrainat terenul, in loc sa elibereze ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

primaria a instrainat terenul, in loc sa elibereze titlul de proprietate

In anul 1991 dupa aparitia legi fondului funciar,leg.18/1991 ,in urma unei cereri de retrocedare si validata de comisia judeteana s-a emis o adeverinta provizorie,urmand a se elibera titlul de propietate.Acest lucru nu s-a mai intimplat pentru ca terenul folosit ca gradina de tatal meu pana in 1997 a fost dat la "schimb"de primaria locala .De atunci am incercat a dovedi ilegalitate acestora pe la toate institutiile cu atributi in acest sens.Fara nici`un rezultat favorabil.In motivarea acestui "schimb"de`a lungul anilor aceasta primarie a folosit multe" tehnici" care lasa mult de dorit,atat pentru cei care le`au folosit cat si pe cei care au decis (judecatorie,procuratura,prefectura avocatul poporului etc.)legalitate acestui abuz.Dar ultima depaseste orice scenariu,prin inscrisuri remise atat noua cat si institutilor mai sus numite ,se incearca acreditarea ideii ca in 2004 a revendicat acest teren adevarati propietari care din "generozitate" l`au cedat consilului local???????
In ideea ca am fost explicit am o mare rugaminte in acest forum:SPUNETIMI FRATIILOR SI MIE SUNT EU MAI GREU DE CAP SAU CONSIILILE LOCALE SUNT STAT IN STAT ,SI INSTITUTIILE CARE "ARBITREAZA" IN MECIUL CETATEAN-CONSILIUL LOCAL SUNT IN SERVICIUL ACESTORA PENTRU A AJUTA LA ILEGALITATIILE LOR AVAND CA TEL FINAL :CASTIGURI MATERIALE CAT MAI MARI PRIN ORICE METODA:D
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 01:21, 9 Iunie 2007

Da, suntem un popor horror.Cultivam Miorita si Baltagul si stirile ProTv de la ora 5. Dupa parerea mea , viata in Romania este ca o jungla .Ori esti vanator ori esti vanat.Odata ce faci alegerea sunt mai usor de suportat consecintele. Inteleg ca v-ati resemnat cu terenul si ati ramas cu gustul amar.

Nuuuu ,nu vreau si nici nu pot ca sa renunt,pentru mine personal este o provocare ..la care nu am cum sa nu`i raspund.Si asta in primul rand pentru ca imi vad parintii(81/77ani)care sunt ,nu exagerez,traumatizati ,nu inteleg cum pentru a doua oara sunt expropiati(prima data a fost colectivizarea)si in `97 ?????:Dnu stiu cum sa spun.
Sa o luam logic .cum nu sunt in reg agricol parintii dvs.?cand s-au casatorit ?cine a facut cerere de inscriere in cap ?
In acest caz, puneti-va in ordine toate actele si vedeti daca ati depasit termenele de prescriptie. Daca sunteti inca indreptatit sa cereti , mergeti la notariat cu parintii sa va dea o procura de reprezentare si apucati-va de treaba.:) Pe masura ce apar nelamuririle intrebati-ne.
Ok.Parintii mei sunt din 1955 impreuna,- 1959(este anul de pe cererea bunici mele de inscriere in C.A.P.)terenul este trecut in propietatea statului.In fisa din registrul agricol a bunici mele este o rubrica in care sunt trecuti mostenitori acesteia(dupa decesul bunicului meu rolul agricol a fost "preluat"de bunica mea).Incepand cu anul 1997 pentru asi motiva actiunea lor,"colaboratorii"primarului din acea perioada au modificat (prin STERGERE)date din acest registru pentru ca tatal meu sa nu mai apara ca mostenitor si sa poata solicita retrocedarea dupa autoare-aceasta fiind mama sa."Perla"aceasta (modificare reg.agricol)am gasito in urma unei anchete a politiei de la cercetari penale.Eeeeeeeeee nu te gandi cumva ca aici am pierdut ca nu aveam dreptate -dupa 1an de ancheta imi este schimbat procurorul si ofiterul care a anchetat ,cu cine crezi??:D cu un unchi a celei de la Camera Agricola din primarie,desi am depus o cerere de recuzare in procuratura pentru acest motiv -eu cred ca intemeiat, pe acestia ia durut la basca:D.Ai mai intrebat cine a facut cererea,pai tatal meu si asta pentru ca nu se stia a fi "DEZMOSTENIT",si daca ar fi fost asa ,aici as vrea sa intreb:de ce in 1991 cererea a fost validata si pana in 1997 nu s`a observat ca el nu este un mostenitor??:D
Presupun ca asta e o intrebare retorica :).
Totusi , care a fost solutia finala a justitiei? Cum s-au pronuntat toti cei sesizati? Eu nu inteleg ce ati cerut.

Alte discuții în legătură

Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire viragvari viragvari Fratii tatalui meu au renuntat la mostenire fapt dovedit cu certificat de mostenitor conform caruia ei sunt straini de mostenire . Dupa catva ani buni au cerut ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ContSters156226 ContSters156226 buna ziua ,in anul 1991 unchiul meu a facut cerere pentru retrocedarea terenului tatalui sau in suprafata de 19.50 ha teren agricol,a demonstrat cu martori in ... (vezi toată discuția)