Va rog sa ma ajutati si pe mine intr o problema.Traiesc in concubinaj de 20 de ani cu o persoana.Aceasta persoana n are copii , singurele rude sunt fratii cu copii lor. El vrea sa mi lase dupa moarte ,apartamentul cu toate bunurile .Cum ar putea proceda mai bine, ca eu sa nu intru in conflict dupa decesul lui cu rudele sale care ar putea avea pretentii la apartament.Inafara de contractul de vinzare cumparare care la notar costa destul de scump, s ar mai putea altceva?(Donatie sau testament).
Eu am inteles ca un CONCUBIN are un apartament de lasat, daca celalalt o avea si el vreun ficus ...sau ceva de genul asta...poate sa lase si el testament, evident.
(sorry Romi, dar ma stii deacum ...si stii ca nu pot sa-mi tin pliscul cand se aseaza cineva pe coada mea).
Romascanu-le, sper ca nu esti din Roman ca faci moldovenii de ras, pai tu crezi ca daca moare cel ce are de primit inaintea celui ce are de dat ce se intampla?
El doneaza/vinde ea moare si el ce face? Sta pe drumuri?:((
Eu m-am referit la testament.
Acelasi lucru se intampla si daca ar fi un singur testament si daca ar fi doua testamente recipoce (ipoteza ta).
Proprietarul apartamentului se asigura ca cel care ramane in viata va primi casa in calitate de legatar.
Daca se intampla ca ordine "plecarii" sa fie alta....atunci e deja asigurat cu o garsoniera cu usa in tavan....
Eu nu m-am referit nici o clipa la donatie sau la vanzare.
Nota bene: imi plac moldovenii ca doar m-am maritat cu unul (Romascanu)
(Imi cer iertare fata de autorul topicului).
Nu va faceti probleme in privinta mea. Persoana in cauza sufera de o boala incurabila, intra adevar intr o faza incipienta si mai mult decit atit diferenta de virsta dintre noi e destul de mare. Important ca am crescut impreuna cei doi fii ai mei si vrea ca apartamentul sa ne ramina noua si nu fratilor lui si copiilor acestora. Deci am inteles ca testamentul e suficient in care sa si exprime clar vointa si sa fie autentificat la un notar.
Donatie
theblueone
Matusa mea (ruda prin alianta) doreste sa-mi doneze apartamentul. Este vaduva de zece ani, fara copii, are o sora (fara copii) in Romania si patru frati in ... (vezi toată discuția)