Va rog sa ma ajutati si pe mine intr o problema.Traiesc in concubinaj de 20 de ani cu o persoana.Aceasta persoana n are copii , singurele rude sunt fratii cu copii lor. El vrea sa mi lase dupa moarte ,apartamentul cu toate bunurile .Cum ar putea proceda mai bine, ca eu sa nu intru in conflict dupa decesul lui cu rudele sale care ar putea avea pretentii la apartament.Inafara de contractul de vinzare cumparare care la notar costa destul de scump, s ar mai putea altceva?(Donatie sau testament).
in cazul acesta se impune un testament pe numele tuturor.
Nu sunt pocit !!!!!!!!!!!! dar e preferabil sa fie stabilit.
Un accident ne poate trimite dincolo inaintea lui:((
Nu este nevoie de autentificare la notar! Testamentul se poate face si prin inscris de mana, la avocat... De aia e mult mai ieftin... :)
Daca il faceti singuri riscati numai sa treceti prevederi nelegale... el isi va produce efecte numai in masura in care respecta anumite cerinte ale legii.
Cu privire la fratii sai, nu sunt rezervatari sa ceara raportul, dar pot ataca in instanta legalitatea unui testament, nu? In cazul in care e declarat nul ei vor beneficia de mostenire ca mostenitori legali...
Asa ca, mai bine faceti un testament asistati de un jurist, nu va costa prea mult...
Donatie
theblueone
Matusa mea (ruda prin alianta) doreste sa-mi doneze apartamentul. Este vaduva de zece ani, fara copii, are o sora (fara copii) in Romania si patru frati in ... (vezi toată discuția)