Buna ziua! Am o problema si va rog sa ma ajutati.
Am un copil dintr-o relatie cu o prietena. Acest copil care poarta numele meu este nascut dupa ce mama lui a intentat actiune de divort de sotul ei. Cu alte cuvinte copilul este nascut pana sa se dea sentinta definitiva in acest divort.
In momentul actual prietena mea de care m-am despartit vrea sa schimbe numele de familie din certificatul de nastere al copilului si sa-l puna pe cel al fostului sot, invocand faptul ca acest copil s-a nascut in timpul casatoriei celor doi.
Mentionez ca nu am efectuat testul de paternitate iar mama copilului refuza sa-mi dea acceptul.
In afara de asta nu mi se permite sa-l vad. Stiu ca ar fi depus deja actele la tribunal cu o cerere de schimbare a paternitatii cu fostul sot. Copilul este conceput inainte ca ea sa se casatoreasca. Are si un test de paternitate facut in afara granitelor, in USA acolo unde locuieste fostul sot care-l indica pe acesta ca fiind tatal copilului. Totusi in cererea adresata instantei nu pomeneste nimic de rezultatul acestui test. Doar de faptul ca acest copil trebuie sa poarte numele fostului sot, fiind nascut in perioada casatoriei celor doi.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Normal ar trebui sa primiti o citatie acasa. Initial spuneti "
Stiu ca ar fi depus deja actele la tribunal cu o cerere de schimbare a paternitatii cu fostul sot." de unde stiti?
1."Copilul este conceput inainte ca ea sa se casatoreasca. " Nu inteleg ce vreti sa spuneti.
.copilul a fost conceput inainte ca ea se se casatoreasca cu fostul sotz si a divortat inainte sa se nasca copilul? Cati ani are copilul?
2."Am un copil dintr-o relatie cu o prietena"
sunteti 100% sigur ca este al dumneavoastra? ce va face sa credeti asta? doar faptul ca sunteti trecut cu numele in certificatul de nastere?
3. In cazul in care se intendeaza un proces o sa fiti citat, iar daca nu , ceea ce nu cred , veti putea face o contestare a deciziei, si normal in acest proces se va dovedi si paternitatea.
Daca se dovedeste ca este al dumneavoastra o sa se decida si timpul legal in care puteti sa-l vizitati prin hotarare judecatoreasca.