avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea paternitatii

Buna ziua! Am o problema si va rog sa ma ajutati.
Am un copil dintr-o relatie cu o prietena. Acest copil care poarta numele meu este nascut dupa ce mama lui a intentat actiune de divort de sotul ei. Cu alte cuvinte copilul este nascut pana sa se dea sentinta definitiva in acest divort.
In momentul actual prietena mea de care m-am despartit vrea sa schimbe numele de familie din certificatul de nastere al copilului si sa-l puna pe cel al fostului sot, invocand faptul ca acest copil s-a nascut in timpul casatoriei celor doi.
Mentionez ca nu am efectuat testul de paternitate iar mama copilului refuza sa-mi dea acceptul.
In afara de asta nu mi se permite sa-l vad. Stiu ca ar fi depus deja actele la tribunal cu o cerere de schimbare a paternitatii cu fostul sot. Copilul este conceput inainte ca ea sa se casatoreasca. Are si un test de paternitate facut in afara granitelor, in USA acolo unde locuieste fostul sot care-l indica pe acesta ca fiind tatal copilului. Totusi in cererea adresata instantei nu pomeneste nimic de rezultatul acestui test. Doar de faptul ca acest copil trebuie sa poarte numele fostului sot, fiind nascut in perioada casatoriei celor doi.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:01, 25 Iunie 2007
#-o#-o#-o
Omul vrea sa fie tatal copilului si pentru asta... isi pune singur bete in roate solicitand sa nu fie?????

Ma doare capul fizic aproape... Nu faci familiei deloc, nu? Sper... "Recunoaşterea se face prin declaraţie făcută la serviciul de stare civilă, fie odată cu înregistrarea naşterii, fie după această dată; recunoaşterea poate fi făcută şi prin înscris autentic sau prin testament. Recunoaşterea, chiar făcută prin testament, nu se poate revoca. "

Deci, cam asa: te-a mancat sa zici ca e al tau, scarpina-te o viata... sau pana cand se indura mama de tine... :D

Nu vad de ce ar contesta certificatul de nastere din moment ce el este trecut acolo? El chiar vrea sa ramana acolo, mama il contesta acum...Cam nasoala situatia...Ca sa fie sigur intr-adevar ca este tatal copilului trebuie sa faca un test. la contestarea paternitatii, initiata de mama nu ar trebui sa fie citat si el?
Dar pentru moment discutam ceva de care nu o sa fim siguri ca o sa se intample. Se stie sigur ceva? A depus sau nu mama, cerere de contestare a paternitatii?
E ultima data cand iti mai raspund "draga avlil": Art. 58.Codul familiei - Recunoasterea care nu corespunde adevãrului poate fi contestatã de orice persoanã interesatã. Dupa tine ,impotriva oricarei persoana care a dobandit un fals pe cai frauduloase nu se mai poate face nimic ca asa a prevazut un articol de lege. Ei bine, daca studiezi mai mult, intotdeauna se gaseste ceva , o "chichita" in sistemul nostru juridic , prin care mai poti sa faci ceva. Nimic nu e batut in cuie. Mi se pare greu sa raspunzi concret unei persoane ce solutie sa adopte atata timp cat primesti informatii trunchiate. Fiecare element este esential intr-un dosar , te poti lega de el , atat de lucrurile scrise cat si de cele nescrise inca. In al doilea rand, dandu-i o informatie incompleta asa cum este pusa intrebarea nu se cheama ca i ai oferit un ajutor.
Prioritatea mea, chiar daca pare ciudat pentru dvs. este nu aflarea tatalui biologic printr-un test de paternitate, ci pastrarea statutului meu, de tata. Asta conteaza cel mai mult pentru mine acum. Sa stiu ca acest copil va continua sa ma vada ca tatal lui.
am inteles asta. Dar daca se ajunge la contestarea paternitatii, in acest caz se va afla si cine este tatal biologic... Inteleg ca sunteti atasat de copil, dar totul ar trebui facut in interesul copilului...

Alte discuții în legătură

Citatie de la procuror in legatura cu paternitatea ararin ararin S-a nascut un copil, dupa divortul parintilor, dar conceput in timpul casatoriei, a carui tata este fostul sot al mamei, dupa cum spune legea. Un alt barbat, ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Paternitate iriza iriza am o fetita de 4 ani nascuta in afara casatoriei.tatal a recunoscut o(e trecut pe certif de nastere)in tot acest timp nu m a ajutat cu nimic.poate sa ceara ... (vezi toată discuția)