avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorul testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorul testamentar decedat

ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 19:24, 28 Iunie 2007
Persoana din testament nu e mostenitor legal?
Da, mostenitorii celui care a decedat inainte de a accepta succesiunea o pot face dar au un termen de prescriptie asa ca luati legatura cu un notar.
ce sa mosteneasca daca cel care a facut testamentul nu a murit?
ce vor mosteni de la testator dupa deces. Sa ia legatura cu un notar pentru ca in cazul in care se intampla sa stie ce are de facut. Ce e asa greu?
eu sunt mostenitorul legal. e vorba de bunica mea care e internata la un azil. am gasit un testament facut de ea in urma cu cativa ani in favoarea unei rude mai indepartate. eu am grija acum de locuinta ei (asa am gasit si testamentul). nu stiu ce se va intampla cu respectivul testament. dupa ce va muri. pot emite pretentii succesorii celei trecute in testament?

Alte discuții în legătură

Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)