avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorul testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorul testamentar decedat

ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 19:24, 28 Iunie 2007



Ideea e ca vorbim de o succesiune nedeschisa inca.
La momentul decesului "bunicii", evident ca succesorii celui decedat anterior vor putea invoca testamentul despre care vorbim (daca au cunostinta despre existenta lui).
Insa, mostenitorii legali se vor putea apara prin invocarea caducitatii, ceea ce "TEORETIC" este si aplicabil in speta.
Spun "TEORETIC" pentru ca in instanta s-ar putea ca judecatorul sa aiba un alt punct de vedere.


Despre ce succesiune vorbim aici? De unde vin si dupa ce vin succesorii" peroanei inscrise in testament, daca aceasta a murit? Ce sa mai mosteneasca daca actul in sine devine Caduc.? Despre ce vorbim aici? :-/:-/
Hai, dom'le, ca deja ne pierdem in placerea de a gasi cat mai multe variante...
Mostenitorii legatari nu pot fi reprezentati, nu? Atunci? Legatul e personal... e o liberalitate facuta pentru cauza de moarte in consideratia persoanei. Daca eu sunt un om bun in punctul tau de vedere, astfel incat mi-ai lasa o mostenire prin testament, nu se presupune nicaieri ca si copiii mei ar putea sa ti se para buni. Simplu. Daca eu sunt buna, imi dai mie. Daca sunt buni copiii mei, le dai lor. Daca suntem toti, poti face clauze in consecinta.
In consideratia persoanei inseamna ca nu se transmite altora, ci se da numai persoanei desemnate ca legatar, daca mai traieste. Si daca accepta.
Succesorii lagatarului predecedat nu au vocatie succesorala concreta. de aceea legatul e caduc. Mai mult, text legal consacra asta, desi chiar in lipsa lui s-ar fi ajuns la aceeasi idee.
Ma doare capul de subiectul asta. Daca mai spune cineva ca nu e caduc, fiti buni si dati un amarat de argument, daca nu aveti argumente juridice, macar unele de bun simt. Ca simt ca facem degeaba eforturi sa explicam aici, nu intelege nimeni nimic.
Pai, si daca nu l-ai vazut, poti sa stii ca omul nu a prevazut in testament ca legatul trece la copiii legatarului in caz de deces? sau alte clauze?sau donatie?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2007
hellenburgous, utilizator
multumesc pentru sfaturi.

in testament era trecut ce am spus de la inceput. nu e prevazuta nici o alta clauza legata de copii. e mentionat doar mostenitorul si atat. in plus se mentioneaza in testament (am mai spus) ca nu are sot, parinti, frati si nici descendenti legali, ceea ce este fals.

Rezulta ca da, e caduc.

Alte discuții în legătură

Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament mfox mfox Va solicit ajutorul pentru a ma putea \\"lumina\\" intr-un aspect: Am intrat in posesia unui testament (fotocopie) in care tata este mentionat ca si ... (vezi toată discuția)