avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executor judecatoresc - drept vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executor judecatoresc - drept vizita copil

Stie cineva cum ma poate ajuta un executor judecatoresc in situatia in care fosta sotie ignora total o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care o obliga sa-mi dea copilul pe perioada vacantelor?
tu ce zici a fost sau nu in Anglia? Crezi ca e asa usor acolo? Cred ca trebuie indeplinite cateva conditii si pe acolo, care dureaza...
Intervin cu un caz asemanator, din ce am citit la inceputul topicului.
Intr-un divort abia inceput (prima infatisare este in septembrie) in care mama a plecat cu copilul din bucuresti si refuza orice contact al copilului cu tatal, ce se poate face? are vreun drept daca divortul nu este incheiat sa hotarasca ea daca tatal isi vede copilul sau nu? ce se poate face? judecatorul inca nu a stabilit orele de vizita. help me!!!
El nu prea poate face nimic , dar instanta poate , prin ordonanta presedentiala sa ia masuri vremelnice cu privire la incredintarea copilului , si aici , daca i se incredinteaza ei , el poate cere dreptul la vizita pana la pronuntarea hotararii de divort.
Tot ce v-am povestit despre Marea Britanie e VALABIL PENTRU CETATENII ENGLEZI. Desi, teoretic, dupa 1 ianuarie romanii sunt si ei cetateni UE, in Anglia suntem considerati cei care "aduc SIDA, prostitutia, hotiile si trebuie controlati daca nu au cumva virusul hepatitei C, findca sunt nespalati" (din pacate, tot ce am scris aici sunt citate din luarile lor de pozitie oficiale). Asa ca am de trecut o gramada de "filtre" pana pot beneficia de lege ca si ei.

In ceea ce priveste situatia altui tata care nu-si mai poate vedea copilul fiindca mama a plecat cu el si nu-i permite contactul cu el:
OMULE, ITI SPUN DIN INIMA - NU DIVORTA DECAT DUPA CE STABILESTI OFICIAL CU VIITOAREA FOSTA SOTIE, IN SCRIS, CU MARTORI, AVOCAT SI NOTAR LANGA TINE O INTELEGERE IN CEEA CE PRIVESTE COPILUL.
DUPA DIVORT, INDIFERENT DE CE SPUNE LEGEA SAU CE-TI PROMITE FOSTA SOTIE, ITI PIERZI PRACTIC TOATE DREPTURILE SI VEI AVEA DOAR "DREPTUL" SA PLATESTI PENSIA ALIMENTARA.
Mai mult decat atat, la divort asteapta-te sa apara vreo vecina in varsta, bun cetatean si vecin, care va spune ce mama impecabila si grijulie este sotia ta si cat de ticalos, iresponsabil, betiv si violent esti tu. Deci vei avea sanse "foarte mari" sa ramana copilul la tine.
Oricum, bafta!
Cetatean englez nu inseamna cetatean al UE si nici viceversa; in mod evident ca cetatenilor englezi li se aplica, in propria tara, alte dispozitii decat unui cetatean strain, fie el si al UE.

Din ce-mi spuneti dv. cu filtrele si restul, eu inteleg ca au o legislatie care nu e in concordanta cu directivele UE, ceea ce nu cred sa fie adevarat. Adica desi ar trebui sa se aplice aceleasi dispozitii legale, ele nu se aplica pentru ca suntem romani. Ca asa vreA muschiul lor. Discriminatoriu e putin spus, ma indoiesc sa fie asa. Probabil ca au o protectie sporita a propriilor cetateni... corect de altfel...

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara aleboghie aleboghie Buna ziua! Numele meu este Chelba Ioana Maria si doresc sa va prezint urmatoarea situatie : In urma cu aproximativ 7 ani am divortat de sotul meu, obtinand ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a alege unde sa traiesc ContSters121502 ContSters121502 Buna seara, Fostul meu sot a depus plangere penala impotriva mea, pe motiv ca am luat copilul ( care are si cetatenie britanica , eu rezidenta) si am plecat ... (vezi toată discuția)