Stie cineva cum ma poate ajuta un executor judecatoresc in situatia in care fosta sotie ignora total o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care o obliga sa-mi dea copilul pe perioada vacantelor?
Toate bune si frumoase, dar eu n-am treaba cu niciun cetetean englez, ci cu alt cetatean roman ca si mine.
Filtre: m-au crezut foarte greu si m-au verificat in toate felurile posibile sa vada daca intr-adevar e vorba de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care nu se respecta (la ei nu exista situatii de genul asta decat in mod exceptional, chiar si regina opreste la semafor cand iese cu masina), pe urma m-au anuntat ca ma vor chema la o intalnire de conciliere intre mine si fosta sotie, chiar daca stiu ca nu e nimic de "negociat". Vestile despre copil, de la scoala lui, nu le pot primi decat prin avocati (si e vorba de o scoala mai mult decat amarata, organizata pe baza de voluntariat, cu copii adunati din toate colturile lumii.
Daca eram cetatean englez toate procedurile durau maxim 3 saptamani, atat sunt termenele pentru cazuri care se refera la minori, etc.
Poate pare absurda propunerea mea , insa ganditi va si la versiunea asta : casatoriti va si dvs cu o englezoaica in vederea obtinerii cetateniei , si atunci poate rezolvati mai usor problema. Ce nu face un parinte pentru copilul lui ...Se fac multe casatorii de convenienta , poate gasiti o varianta.
Multam de sfat, dar daca se duce dupa "sponsor" in Elvetia sau SUA, ce mai fac?!!
Acum, serios vorbind, am primit ieri si o veste buna: scoala la care e inscris baiatul meu a acceptat sa-mi furnizeze date despre el: rezultate scolare, noutati, etc. Nu-i mult, dar e un inceput... Poate, prin avocatii de acolo, imi vor permite sa comunic cu el!
stie cineva cum se procedeaza in cazul executarii silite cu drept de vizita copil? se intra fortat in casa ori nu se intra pentru a se lua copilul? am fost cu executor judecatoresc cu 6 politisti, nu am reusit nimic. parca am fost la cersit... expilcatia primita e ca nu au voie sa intre in casa?
> multumesc pentru raspunsurile primite. ideea e ca: mama evita contactul meu cu copii, copii fiind adusi in pragul disperarii din cauza scandalurilor (certuri, batai, amenintari facute de mama copiilor). copii fiind derutati, imaginati-va ca la vedera mea devin parca posedati. ce va intreb eu, executorul impreuna cu politia nu poate forta usa, pentru a intra in casa?spre exemplu la ultima executare a inchis copii in casa a stins luminile, si a declarat executorului ca sunt plecate impreuna cu bunica la sinaia timp de 10 zile in vacanta(-minciuna!!!). am pozat copii precum si bunica a doua zi ca fiind in localitate. sincer vreau un sfat concret! ce sa ii spun executorului judecatoresc? ori e prea moale el ca executor, ori e ceva ciudat la mijloc...
va multumesc....
Din pacate legislatia in materie e mult depasita de timpuri.
Executorul a gresit, parerea mea. Daca obiectul executarii era o vaza aflata in casa nu intra?
Oricum, diin pacate asta e raspunsul de multe ori...
Vedeti procesul-verbal al executorului, ce spune ca s-a intamplat si faceti actiune penala impotriva persoanei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Ideea centrala e ca minorul sa vrea sa va vada, altfel... #-o
Pensie alimentara
aleboghie
Buna ziua! Numele meu este Chelba Ioana Maria si doresc sa va prezint urmatoarea situatie :
In urma cu aproximativ 7 ani am divortat de sotul meu, obtinand ... (vezi toată discuția)