avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor

Buna ziua,

Conform HG 400/2003, poti solicita scutirea de la plata intretinerii daca persoana lipseste cel putin 15 zile calendaristice. Administratia refuza sa dea curs cererii deoarece sustin ei cele 15 zile trebuie sa fie consecutive, ei traduc calendaristice prin consecutive. Ce este de facut ?:((
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2007
sanicol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:37, 4 Martie 2008
Problema mea este urmatoarea: desi locuim doar 2 persoane in apartament, pe tabelul din luna aceasta am aparut trecuti 5!! Stiam ca asa va aparea, pt ca administratorul mi-a zis inca de la inceputul lunii ca asa a primit indicatii de la presedinte sa treaca, pt ca presedintele a vazut ca acum 2 luni au fost parintii mei in luna respectiva si nu i-am declarat.
Nu va mai rapesc timpul explicandu-va ca i-am declarat pe ai mei acum 2 luni (chiar au fost la mine si au stat o luna intreaga) si am platit pt ei si nici ca presedintele nu poate sa ma sufere.

Ce vreau sa va intreb este ce pot eu sa fac in aceasta situatie?! Pt ca nu ma fac 20 Ron cat e in plus, dar nici nu-mi place sa fiu luat de prost. Nu vreau sa platesc, insa nu stiu daca e cea mai buna solutie, pt ca din cate am inteles ce este pe tabel sunt obligat sa platesc, chiar daca atac decizia. Imi inchipui ca o sa ma sfatuiti sa o atac (am vazut ca i-ati mai sfatuit si pe altii asta); spuneti-mi insa va rog pe cine anume atac si cam cum sa formulez. Sa fac catre presedinte? Am avut deja discutii cu el si nu intelege (sau nu vrea), nu stiu ce as rezolva daca i-as ataca decizia. Si daca nu-mi raspunde?

Sa nu platesc si sa astept sa ma dea in judecata (asta ca sa nu-l dau eu pe el :D)? Credeti ca e indicat? Eu am dovezi cate persoane au stat acum 2 luni la mine si cate au stat luna aceasta. Pot sa-l atac cumva pt ca a semnat un tabel neadevarat? Ca practic a recunoscut ca luna asta n-au fost 5 persoane la mine, insa zice ca a pus din urma. Cum e posibil sa puna din urma? Ii da legea un astfel de drept? Asa poate sa se trezeasca peste o luna sa-mi puna 10 persoane ptr ca atata isi aminteste el ca au stat la mine in ianuarie de exemplu.. Asta nu e fapta de natura penala?

Ajutati-ma va rog sa ma apar, ca nu prea stiu unde sa ma duc si cum sa procedez. Sunt si mai tanar si ei sunt toti de multi ani in bloc si vor sa ma prosteasca.

A, inca ceva: am in scara 3 vecini mai in varsta (printre care si faimosul presedinte mai sus mentionat) care toata ziua stau pe banca in fata blocului sau la geam daca e vreme urata si urmaresc tot ce se intampla: cine trece, unde se duce, ce are in plase, etc (cred ca fiecare aveti asa ceva in scara).
Nu m-ar deranja foarte tare daca nu s-ar lega de toata lumea care vine la mine. Imi agaseaza musafirii cu intrebari de genul "Unde va duceti?", "Cat stati?" etc. si in plus ma acuza ca tin persoane peste noapte la mine (pana pleaca prietenii de la mine ei se culca si nu-i mai vad plecand, astfel ca deduc ca raman). Am auzit ca asta s-ar numi supraveghere de domiciliu (eu asa ma simt) si este interzisa. Este adevarat? Eu vreau sa ma duc si la Politie sa depun o plangere, pt ca luna de luna am probleme cu acesti vecini. Credeti insa ca ajuta? Ma vor baga in seama, sau le vor lua lor apararea pt ca "sunt in varsta"? Ce ma intereseaza mai exact este daca exista vreo lege care sa ma ajute in acest sens, ca altfel imi inchipui ca Politia nu se baga..

Va rog sa nu va inchipuiti ca la mine e tot un du-te - vino, sau ca tin chefuri saptamanal si-i deranjez pe saracii oameni. N-am facut nicun chef de 2 ani de cand stau aici (nu sunt genul) insa sunt vizitat de prieteni si nu vad nimic rau in asta. Mentionez insa ca nu s-a intamplat sa ramana cineva la mine mai mult de 10-12 zile la rand si sa nu-l declar, cu toate ca stiam ca limita este de 15zile, insa stiam si ce vecini am.. :(

Va multumesc frumos pt timpul acordat si eventualele raspunsuri, pe care le astept cu mare interes si nerabdare si promit sa va tin la curent!


Raul, Timisoara
Ultima modificare: Luni, 20 August 2007
raulitto, utilizator
Problemele de genul asta se vor sfarsi cand va muri comunismul din mintile unora care se cred indreptatiti sa faca ce cred ei logic si moral in cadrul asociatiei.
Tot ce aveti de facut e sa contestati in instanta calculul cheltuielilor de intretinere, timpul pe care il veti pierde prin salile de judecata va fi mai pretios decat suma pe care o recuperati, dar poate schimbati ceva in creerul cuiva.
Intai cereti i in scris explicatii privind baza de calcul a intretinerii pe luna respectiva. Si apoi, in baza raspunsului puteti sa contestati intai la asociatie si apoi la instanta. Sau direct la instanta desi e mai costisitor si de lunga durata. Privitor la controlul pe care il exercita batranii din bloc , probabil ca merg pe principiul "cine are vecini rai sa se mute". Nu i poate obliga nimeni sa nu mai stea in fata blocului .Poate incercati sa va imprieteniti cu ei.
Puteti face o plangere la serviciul primariei care se ocupa cu controlul activitatii asociatiilor de proprietari.
art 17 litera r din norma metodologica de aplicare a legii 230/2007 prevede stabilirea de catre comitetul executiv a cotelor de participare pe persoana la cheltuieli conform hotarii adunarii generale

Alte discuții în legătură

Administratorul mi-a mai adaugat o persoana la intretinere fortat. are voie? ana-cristina ana-cristina Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc care abuzeaza! deea_elena deea_elena Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o ... (vezi toată discuția)
Scutire cheltuieli persoana lipsa din localitate Elidor Elidor Buna seara si HRISTOS A INVIAT ! Am o urgenta si nu am timp sa rascolesc leg.230/2007 asa ca va intreb : [b]la cate zile consecutive de absenta din ... (vezi toată discuția)