avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor

Buna ziua,

Conform HG 400/2003, poti solicita scutirea de la plata intretinerii daca persoana lipseste cel putin 15 zile calendaristice. Administratia refuza sa dea curs cererii deoarece sustin ei cele 15 zile trebuie sa fie consecutive, ei traduc calendaristice prin consecutive. Ce este de facut ?:((
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2007
sanicol, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:37, 4 Martie 2008
In lege nu scrie ca cele 15 zile trebuie sa fie consecutive. Daca s-a stabilit in adunarea generala ca cele 15 zile trebuie sa fie consecutive, asa va fi, conf. art. 17 lit. r) din HG 1588/2007.

"r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale; "
Dumneavoastra faceti cererea de scadere a persoanelor trecute in plus, de la intretinere, si presedintele trebuie sa va raspunda in termende 5 zile.
Daca raspunsul nu va convine va adresati primariei si/ sau instantei .
Mesajul initial al acestui topic a fost postat...in iunie 2007 :)
Cu siguranta sfaturile din mesajele formulate recent vor fi de folos altcuiva :D
Esti sigura ca si-a rezolvat problema de atunci si pana in prezent? :)):)):))
Nu pot sa stiu daca si-o fi rezolvat problema, dar nici nu cred a asteptat raspunsurile noastre mai bine de jumatate de an.... :)

Alte discuții în legătură

Administratorul mi-a mai adaugat o persoana la intretinere fortat. are voie? ana-cristina ana-cristina Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc care abuzeaza! deea_elena deea_elena Buna ziua, Incerc sa fiu scurta si la obiect.Locuiesc cu mama mea intr-un apartament cu 2 camere.Eu de 6 luni am un job unde lucrez 24/24h..deci o zi si o ... (vezi toată discuția)
Scutire cheltuieli persoana lipsa din localitate Elidor Elidor Buna seara si HRISTOS A INVIAT ! Am o urgenta si nu am timp sa rascolesc leg.230/2007 asa ca va intreb : [b]la cate zile consecutive de absenta din ... (vezi toată discuția)