avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta de amplasare a constructiei fata de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta de amplasare a constructiei fata de gard

Poate cineva sa ma lamureasca daca distanta de la casa pana la gardul dintre mine si un vecin este conform legii? Mentionez ca am un balcon la etajul 1, amplsat pe un perete al casei, distanta de la marginea exterioara a balconului pana la gard fiind de 60-70 de cm iar de la peretele care sustine balconul distanta e de 190-200 cm.
Din tot ce am citit in codul civil pare sa fie OK, singurul lucru care nu l-am inteles este legat de vederea piezisa de 6 dm (Art. 613 Cod Civil).
Casa a fost construita in 2004-2006 cu toate documentele in ordine si are receptia facuta in 2006, numai ca am un vecin "binevoitor" care a reusit sa ma sperie putin...

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: chircuandreea , utilizator 06:40, 12 Iulie 2007
Aveti posibilitatea , daca mai sunteti in termen ,sa contestati amenda , folosindu-va ca temei legal tocmai de autorizatia de construire emisa de Primarie. Cadastru si intabulare aveti? Daca da, le puteti folosi si pe ele. Asta nu va solutioneaza problema cu vecinul dar , cel putin va probati buna credinta si faptul ca sunteti din punctul dvs. de vedere in legalitate. Sfatul meu este sa faceti contestatie si sa nu platiti. Cel putin in faza aceasta.Doar prin insranta va pot obliga la demolarea sau retragerea balconului .
hellen.... nu doar instanta poate obliga la demolarea gardului...:(
Daca-i zici omului ca a gresit, zi-i si temeiul legal, cat trebuia sa respecte etc...

Eu consider ca va puteti indrepta impotriva inginerului proiectant si a arhitectului care v-a vizat planurile de construire. De asemenea, contestati procesul-verbal; apropo, ce art. din ce lege scrie acolo ca ati incalcat?
Si nu va pot obliga altii sa va daramati balconul in actiunea in instanta pe care dv. o initiati pentru contestarea amenzii; reprezentantii autoritatii locale deja s-au exprimat cum ar trebui sa fiti sanctionat, nu pot veni in instanta sa spuna: trebuia si sa-l darame, ar excede si cadrul procesual stabilit initial de dv. si in cel mai prost caz s-ar disjunge; nu cred insa sa faca asa cerere, nu mi s-a intamplat niciodata. De asemenea vecinii nu ar putea cere asa ceva in acest proces, nu sunt parti si obiectul e diferit de contestatia unui proces-verbal.
E drept ca ambele parti pot cere asta pe calea unei alte actiuni. Ma indoiesc. 2 ani de la receptia lucrarilor nu se mai poate cere demolarea.
Nu pierdeti nimic daca atacati procesul-vb, folositi-ve de receptia lucrarilor unde a semnat si un reprezentant al autoritatilor locale. :)

hellen.... nu doar instanta poate obliga la demolarea gardului...:(

Te apreciez ne_nicku , dar aici nu vorbeam de gard si doar instanta poate sa dispuna. Poate sa dispuna si Primaria dar ai posibilitatea de a contesta in instanta decizia de demolare ,deci....
Ai avea poate de castigat mai mult in viata daca n-ai fi asa de repezita , si in a arunca cu piatra si in a-ti da cu parerea.

Daca-i zici omului ca a gresit, zi-i si temeiul legal, cat trebuia sa respecte etc...

Spre deosebire de tine , omul a inteles , pentru ca stia care e temeiul legal , a citit si singur Codul Civil si, daca citeai si tu cu atentie mesajele , iti dadeai seama.

Eu consider ca va puteti indrepta impotriva inginerului proiectant si a arhitectului care v-a vizat planurile de construire.

Poate sa se indrepte dar toate astea il costa mai mult decat nu face , de ce sa se lege la cap daca nu-l doare? Deocamdata are o singura problema,amenda de la Primarie , despre care i am sugerat deja sa o conteste , fireste daca mai e in termen.

Si nu va pot obliga altii sa va daramati balconul in actiunea in instanta pe care dv. o initiati pentru contestarea amenzii;

Si nu rezulta de nicaieri cum ca ar putea fi obligat la demolare in cadrul procesului de contestare a amenzii. Era vorba la modul general. Nu stiu de unde ai asemenea interpretari , dar pe viitor daca nu intelegi ceva, mai bine intreaba inainte.

Alte discuții în legătură

Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Vecinul a construit o magazie din bca pe terenul meu. pot s-o dărâm fără proces? asdeass asdeass Buna ziua! Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si ... (vezi toată discuția)
Balcon cu vedere directa si piezisa in curtea vecinului sogedacom sogedacom buna ziua , as dori sa ma lamuriti si pe mine referitor la o problema: vecinul meu a construit in anul 1997 o cladire P+E cu zid de foc , la etaj proiectanta ... (vezi toată discuția)