avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta de amplasare a constructiei fata de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta de amplasare a constructiei fata de gard

Poate cineva sa ma lamureasca daca distanta de la casa pana la gardul dintre mine si un vecin este conform legii? Mentionez ca am un balcon la etajul 1, amplsat pe un perete al casei, distanta de la marginea exterioara a balconului pana la gard fiind de 60-70 de cm iar de la peretele care sustine balconul distanta e de 190-200 cm.
Din tot ce am citit in codul civil pare sa fie OK, singurul lucru care nu l-am inteles este legat de vederea piezisa de 6 dm (Art. 613 Cod Civil).
Casa a fost construita in 2004-2006 cu toate documentele in ordine si are receptia facuta in 2006, numai ca am un vecin "binevoitor" care a reusit sa ma sperie putin...

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: chircuandreea , utilizator 06:40, 12 Iulie 2007
Eu vorbeam de demolare atunci cand cel care a ridicat constructia se opune. Sigur ca daca tu asa l-ai consiliat , omul nu mai avea incotro.Asta inseamna ca a facut -o benevol. Ceea ce schimba datele problemei.
Imi cer scuze...asa mi-au spus ieri dimineata ca singura solutie pentru intrarea in legalitate e amenda...dupa care au revenit azi (si mie mi s-a parut putin ciudat) si au spus ca ar mai fi o solutie: sa ne intelegem si daca isi va retrage reclamatia de la primarie nu se mai pune problema amenzii (dar nici problema nu stiu cum s-ar rezolva, ar putea reveni oricand, cred eu, el sau altcineva in cazul in care vinde)...o sa fac totul in scris in cazul in care ne intelegem- eventual si prin notariat. Multumesc de sfat.
In concluzie , stati linistit. Actioneaza asa(Primaria) pentru ca si ei sunt in culpa. Vecinul viitor nu prea mai are ce sa va faca. Actualul , nu poate sesiza de mai multe ori aceeasi fapta.Din punctul dvs. de vedere stati bine cu actele, raspunderea apartine altora (nu in totalitate). Insa , tot nu e normal sa aveti vedere din balcon in curtea lui :) ,Calea amiabila e cea mai buna solutie insa daca pretentiile sunt exagerate , lasati Primaria sa va amendeze si contestati amenda. In ceea ce priveste actele scrise , sa le faceti.Verba volant scripta manet.
Forum deschis
hellen... normal ca urmare a unui proces-verbal s-a demolat benevol!!! Si urmare a unei sentinte se demoleaza benevol! Asta e regula: respectarea legilor si a actelor executorii... Executarea e exceptia! De unde sa stiu ca tu te gandeai la altele daca nu precizezi... #-o

Oricum, obtine o servitute de vedere la vecin, daca nu... inchide balconul cu ceva mat si gata! Ca nu te-apuci acum sa demolezi! Ia spune, nu mai retin, vederea e directa? Adica vecinul e chiar in fata ta cum stai pe balcon?

Alte discuții în legătură

Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Vecinul a construit o magazie din bca pe terenul meu. pot s-o dărâm fără proces? asdeass asdeass Buna ziua! Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si ... (vezi toată discuția)
Balcon cu vedere directa si piezisa in curtea vecinului sogedacom sogedacom buna ziua , as dori sa ma lamuriti si pe mine referitor la o problema: vecinul meu a construit in anul 1997 o cladire P+E cu zid de foc , la etaj proiectanta ... (vezi toată discuția)