avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta de amplasare a constructiei fata de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta de amplasare a constructiei fata de gard

Poate cineva sa ma lamureasca daca distanta de la casa pana la gardul dintre mine si un vecin este conform legii? Mentionez ca am un balcon la etajul 1, amplsat pe un perete al casei, distanta de la marginea exterioara a balconului pana la gard fiind de 60-70 de cm iar de la peretele care sustine balconul distanta e de 190-200 cm.
Din tot ce am citit in codul civil pare sa fie OK, singurul lucru care nu l-am inteles este legat de vederea piezisa de 6 dm (Art. 613 Cod Civil).
Casa a fost construita in 2004-2006 cu toate documentele in ordine si are receptia facuta in 2006, numai ca am un vecin "binevoitor" care a reusit sa ma sperie putin...

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: chircuandreea , utilizator 06:40, 12 Iulie 2007
Haide mai hellen, mai, faptul ca o decizie se poate ataca nu inseamna ca autoritatea care o emite nu impune vointa sa... ca si sentinta este atacabila si asta nu inseamna ca instanta de fond nu poate obliga la demolarea unui imobil...
Multumesc mult tuturor pentru sfaturi...
Azi dimineata au fost din nou cei de la primarie si au spus ca daca nu ne intelegem intre noi pana luni, ne "inteleg" ei dar ne costa cate 10 milioane de fiecare - amenda (si asta e minimul, pt. ca maximul e 1 mld. ...oare ar trebui sa ma bucur?!?!)...asa ca o sa vad intai ce pretentii mai are vecinu' ca sa pot alege raul cel mai putin rau (pot sa spun ca tot eu am facut si gardul dintre proprietati - zidit din BCA si facut numai pe terenul meu - la care el n-a contribuit cu nimic, dar a spus ca pe o distanta de 20 de cm s-a intrat la el in curte cu 3 cm. - asta ca sa va dati seama cu cine am de-a face)...
Ai vazut tu vreo demolare pe proprietate privata fara hotarare? Eu nu .Doar pe domeniul public , mai exact chioscurile lui Basescu si Piata Ferentari a lui Marean. Nici macar en gros ul de la Flora , nu a putut fi demolat fara sentinta , amplasat fiind pe proprietatea statului. Deci, nu te mai crampona atat. Si , in plus, Primaria e lipsita de vointa.

Azi dimineata au fost din nou cei de la primarie si au spus ca daca nu ne intelegem intre noi pana luni, ne "inteleg" ei dar ne costa cate 10 milioane de fiecare - amenda (

Pai ati spus ca ati primit o deja.

asa ca o sa vad intai ce pretentii mai are vecinu' ca sa pot alege raul cel mai putin rau
Daca vecinul are vreo pretentie si cadeti la intelegere va sfatuiesc ca aceasta sa fie obligatoriu in scris , eventual prin notariat. La fel si problema de mai jos, cu gardul n are ce sa spuna , e obligat la cedarea suprafetei de teren pentru constructia gardului. Insa, daca inca nu aveti , faceti o hartie scrisa ca dvs. ati ridicat gardul pe cheltuiala proprie , intrucat daca vreodata va vine ideea sa dati gardul jos va poate reclama pentru tulburare de posesie, fapta penala, si pana va demonstrati nevinovatia....

(pot sa spun ca tot eu am facut si gardul dintre proprietati - zidit din BCA si facut numai pe terenul meu - la care el n-a contribuit cu nimic, dar a spus ca pe o distanta de 20 de cm s-a intrat la el in curte cu 3 cm. - asta ca sa va dati seama cu cine am de-a face)...
Nu pre-i inteleg pe cei de la Primarie, de ce-au venit iar? Cine i-a chemat?
Amenintarea lor e apa de ploaie... asa mi se pare...

Da, hellen, am vazut demolare fara hotarare judec, numai in baza procesului-verbal care obliga la demolare... Si ce inseamna ca nu se poate face? Legal se poate face, iti amintesc faptul ca o contestare a unui astfel de proces-verbal este un drept al partii si nu o obligatie. Clar ca ziua ca se poate si fara. Eu am consiliat un om sa darame o parte din constructie si sa nu mai cheltuie bani in instanta ca nu avea castig de cauza. Si nu pierdea timp. Si a daramat, n-a comentat nimeni ca nu are hotarare... :)):O

Alte discuții în legătură

Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Vecinul a construit o magazie din bca pe terenul meu. pot s-o dărâm fără proces? asdeass asdeass Buna ziua! Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si ... (vezi toată discuția)
Balcon cu vedere directa si piezisa in curtea vecinului sogedacom sogedacom buna ziua , as dori sa ma lamuriti si pe mine referitor la o problema: vecinul meu a construit in anul 1997 o cladire P+E cu zid de foc , la etaj proiectanta ... (vezi toată discuția)