avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Va propun o grila
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Va propun o grila

Dr de uzufruct este incesibil?
Mai exact care ar fi raspunsul la grila aceasta :
Uzufructul prezinta urmatoarele caractere jridice:
a. drept real accesoriu;
b. drept incesibil;
c. drept temporar.
Cel mai recent răspuns: ely5 , utilizator 21:31, 30 August 2007
ce parere aveti de art.30(8) din regulamentul pt admitere INM, cum ca in timpul examenelor se admite legislatia din bibliografie, cu conditia sa nu fie camentata si adnotata... este adevarata sau interpretez eu cum imi canvine? am voie cu cartile pe masa?
Ai voie cu ce scris ca ai voie - legile ne... si ne....
Nu ai ce interpreta#-o
Se procedeaza ca la examenul de intrare direct pe post (pt cei cu minim 5 ani vechime).
problema e ca nu-mi vine sa cred ca la asa examen deschizi frumos codul sau constitutia si... "baga, nene" cu toate ca mi se pare logic... asa a fost si in anii trecuti sau e noutate?

vezi ca faci confuzii .. ;)
Uzufructul nu este incesibil....pacat ca nu va lasa si cu dex-ul:"> UZUFRUCTUL este un drept acordat unei persoane de a se folosi pe deplin de un bun care aparţine altei persoane şi pe care trebuie să-l restituie la încetarea acestui drept. INCESIBIL inseamna sa nu poata fi cedat. Cativa confunda uzufructul cu uzucapiunea.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2007
dreea, utilizator

Alte discuții în legătură

Vindere imobil cu drept uzufruct o1973v o1973v Buna ziua, sunt proprietar de 7 ani pe un imobil cu drept de uzufruct al unui pensionar de 81 ani, fara urmasi, care si-a facut dosarul pentru azilul de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Uzufruct cornelia1605 cornelia1605 buna. daca am un teren si este trecut altcineva pe uzufruct si imi construiesc casa cand o voi lua in folosinta si persoana cu uzufruct pe teren trebuie ... (vezi toată discuția)