avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probe nule?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probe nule?

buna ziua.am fost surprinsa in timp ce ii faceam sex oral la un client.era intuneric,jandarmii au vazut doar umbre.in procesul contraventional acesta a recunoscut ca nu a vzut nimic concret.am castigat procesul,mi sa anulat amenda.acuma am proces penal,si eu si clientul,eu fiind minora sub 15 ani,au zis ca el intra la act sexual cu un minor si eu la prostitutie.ce sanse am sa scap?nici unul nu am recunonuscut nimic.nu exista martori nici probe biologice.
Cel mai recent răspuns: alexandresu , utilizator 18:09, 8 Iulie 2010
buna ziua.eu sunt clientul din cazul de fata.vreau sa va spun ca nici prin cap nu mi-a trecut ca fata are sub 18 ani.cand am auzit ca are 14 ani,am ramas dezgustat,fica mea are 14 ani :(. mi-a spus si mie avocatul ca probele au fost preparate de organe neabilitate si ca nu au valoare juridica.ceva d egenul.e adevarat ca jandarmul trbuia sa cheme politia si un criminalist,ca sa ia probe?
2-se poate sa aiba nulitate declartia jandarmului?regret nespus fapta.ma tem sa nu fie mediatizata,deoarece eu am o functie in cadrul unei institutii oublice si sunt foarte cunoscut local.va multumesc.
daca nu stiati varsta ei,invocati necunostinta varstei,deoarece aceasta inlatura cauza penala.dar fata trebuie sa arate matura si bine dezvoltata.
1-trebuia recoltate probe si chemate organe abilitate
2-dupa parrerea mea,da.am vazut mai multe cazuri,in care,actele de la dosar au fost preparate de catre organe neabilitate,si au fost lovite de nulitate absoluta.dar asta decide instanta. sa vedem ce va spune domnii avocati de pe forum.asta e parerea ,mea.
Imi este greu sa fac unele afirmatii din motive lesne de inteles,dar cred ca fata respectiva,minora chiar,stia ce face,iar "candoarea" relatarii acesteia,pe care am si remarcat-o,este elocventa in acest sens,cum mi se pare la fel de elocventa si interventia "partenerului" ei care a aflat despre postare "din eter",nu in urma spuselor fetei>
Oricum are sansa ca daca fata este bine dezvoltata sa invoce ca nu cunoastea varsta reala si ca a fost indus in eroare de aceasta,care si-a declarat alta varsta.
Cred ca in aceasta situatie este la fel de relevanta si presupusa "coniventa" dintre ei.
as avea si eu o intrebare,domnule R.Gabi.sunt nelamurit daca jandarmul este abilitat in acest sens,adica,daca trebuia sa cheme organele cometente sau daca era si el competent in cazul de fata. eu cred ca nu are astfel de competente.va multumesc mult.
Cadrul legal de reglementare a activităţii Jandarmeriei Romane

* Legea nr. 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române stabileşte statutul, atribuţiile şi competenţele instituţiei, organizarea şi conducerea, drepturile şi obligaţiile personalului Jandarmeriei Române.
* Potrivit „Strategiei de realizare a ordinii şi siguranţei publice” (H.G. nr. 196/2005), Jandarmeria Română, este componentă a forţelor principale ale sistemului de ordine publică, fiind abilitată prin lege să exercite dreptul de poliţie al statului, reprezentând componenta de bază a structurilor destinate să gestioneze problematica din domeniul ordinii publice în timp de pace sau pe timpul stării de urgenţă.
* Codul de procedură penală stabileşte dreptul jandarmilor de a constata fapte de natură penală pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu (art. 214), încadrând totodată Jandarmeria Română în categoria instituţiilor cu responsabilităţi în cadrul procesului penal, prin stabilirea în sarcina acestei instituţii unor obligaţii specifice: asigurarea respectării măsurilor preventive şi a obligaţiilor stabilite de instanţă pe timpul amânării executării pedepselor, precum şi executarea mandatelor de aducere.
* Ordonanţa nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, încadrează personalul Jandarmeriei Române în categoria agenţilor constatatori cu atribuţii generale în materia apărarea ordinii publice.
Lucratorul Jandarmeriei a intocmit un proces verbal de constatare, in care a descris cele constatate precum si cele declarate de persoanele implicate. Audierea olografa a persoanelor implicate terbuie facuta de organele de cercetare penala ale Politiei. Tinand cont ca este vorba de un raport sexual oral nefinalizat dupa cum ne precizeaza initiatoarea discutiei nu se impune cercetarea la fata locului, deci prezenta criminalistului nu este necesara.

Alte discuții în legătură

Buna seara adi89 adi89 am facut ieri o infractiune.am primit o amenda de la jandarm,dupa care la 12 noaptea,s-au intors si m-au dus la sectie unde mi-au facu dosar penal.se poate asa ... (vezi toată discuția)
Viol - elementele constitutive ale infractiunii popescumariaioana popescumariaioana buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act ... (vezi toată discuția)
Sentinta ciudata maria482 maria482 R O M Â N I A JUDECATORIA PITESTI SECTIA PENALA Sentinta Penala Nr. 2150 Sedinta publica de la 10 iunie 2010 Completul compus din: PRESEDINTE ... (vezi toată discuția)