avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia

Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in continuare si provoaca discuti intre noi. Relatia lor este de 10 ani. Femeia aceasta este plecata in italia si are o relatie de concubinaj cu un italian, dar are tupeu sa ii scrie sotului meu ca il iubeste si ca ii este dor de nebunile lor. Fetita mea cea mare are 9 ani si a crescut in scandalurile provocate de ea, baiatul meu are 8 luni si nu mai vreau sa creasca la fel, mai ales ca in familia mea acum sotul nu mai face scandal. Aceasta femeie are tupeul sa pretinda in fata sotului meu ca ii iubeste copii si ca vrea sa "ii smotoceasca". Eu nu vreau sa se apropie de ei si vreau sa il lase in pace pe sotul meu. Vreau sa imi spune-ti daca pot sa iau masuri asupra ei? ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: danyela78 , utilizator 13:27, 25 August 2010
@corinanovaconi! Stiu ca vorbiti la suparare, dar a-i da in cap unui om – fie acesta amanta sotului – v-ar desparti de copii…
Pe de alta parte, nu e doar ea “vinovata”…
Ati scris:
in popor exista o vorba "cateaua daca nu ridica coada, cainele nu vine"

Tot in popor exista o vorba: “barbatul cauta in alta parte ceea ce-i lipseste acasa”…

Ati scris:
Un barbat renunta la o femeie daca il respinge…

Imi permiteti sa va contrazic: un barbat (in asemenea cazuri) renunta la alta femeie daca isi iubeste sotia si tzine la familie, de exemplu.

Ziceti ca relatia sotului cu Laura dureaza de 10 ani! Avand un copil in varsta de 9 ani deja (si multe scandaluri legate de alta femeie)… ati mai adus pe lume si pe al doilea copil – stiind ca sotul “umbla aiurea”? Sau el nu umbla, si doar Laura il sacaie?
Puteti “scapa” de Laura in momentul in care sotul dv doreste / alege sa “scape” de ea. E o realitate a vietii: pentru aceasta chestiune e nevoie de doi… De ce nu o respinge sotul?!

E de admirat la dv dorinta de a pastra aceasta casatorie… dar certandu-va mereu cu el din cauza Laurei… nu rezolvati nimic.
interventie moderator

@corinanovaconi, am rugamintea sa eliminati detaliile ,,picante" regasite cel putin intr-unul dintre mesaje, folosind butonul ,,editeaza". Si de asemenea va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Asteptati un raspuns, apoi postati din nou.Va multumesc.
Din moment ce ati ales sa ramaneti langa un barbat pe care il catalogati ca fiind slab, ar trebui sa va asumati si consecintele comportamentului sau. Si nu in ultimul rand sa tineti cont de faptul ca mereu va apare cate o Laura la orizont catre care ar putea sa isi indrepte atentia datorita slabiciunii lui...
"Laura" nu a semnat declaratia de casatorie dintre dumneavoastra si sot. Deci nu si-a asumat nimic din punct de vedere legal in legatura cu aceasta casatorie dintre dumneavoastra si sotul dumneavoastra. De ce ar exista o cale legala prin care sa o pedepsiti? Familia dumneavoastra e formata din dumneavoastra, sot si copii. Atat timp cat sotul o vrea aproape.. ea ramane aproape de familia dumneavoastra.(pntru ca nu puteti decide in locul sotului) Practic doriti sa anulati dorinta sotului....desi sotul e in deplinatate facultatilor mintale..si e apt sa hotarasca singur ce face.
Exista in SUA o lege prin care sotia poate da in judecata amanta sotului. Dar obtine cel mult o despagubire..niciodata ce doriti dumneavoastra. Si chiar si asa.. e o legea abrogata in majoritatea statelor americane.. tocmai pentru caracterul arhaic. Lumea si mentalitatile au evoluat. Se prespunune ca reusim sa ne inhibam pornirile primare in anumite conditii. Se presupune de asemnea ca reusim sa ne dam seama de propriile probleme si sa nu cautam vinovati in exterior...pentru ca daca nu e "laura" e "maricica" sau "lenuta"..si ma gandesc ca nu o sa puteti tine la distanta de sotul dumneavoastra toate femeile din preajma sotului. Sau poate doriti sa impuneti norme de conduita morala tututor femeilor.. astfel incat sa fie conforme dorintei dumneavoastra si sa nu se regaseasca sotul dumneavoastra in imposibilitatea de a se apara.. ca o "victima" ce este.
Mentalitatea asta de Ev mediu cum ca barbatul e slab si e de vina femeia ca il provoaca(refuz sa redau exact cuvintele dumneavoastra.. considerand ca e impropriu intre oameni civilizati) e scuza perfecta pentru toti necioplitii care fluiera pe strada dupa femei.. sau pentru violatori.
Bunul simt si educatia sunt factorii care ne dicteaza cum sa actionam. Scuze de tipul "sunt slab" paote invoca si hotul care poate pretinde ca a furat din cauza slabiciunii pentru avutie. Ar insemna , dupa rationamentul dumneavoastra, sa existe o cale legala prin care proprietarii sa fie obligati sa nu-si expuna averile ..astfel incat cei slabi sa nu fie tentati.
As dori sa va intreb cum ati aflat dumneavoastra de continutul mesajelor de la Laura catre sotul dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Divort ina-ina-ina ina-ina-ina buna seara!Problema mea este urmatoarea....sunt casatorita de 10 ani am un copil de 6ani jumate....anul trecut am aflat ca sotul meu are o alta relatie....el ... (vezi toată discuția)
Vreau ca sotia sa vina acasa de la fundatia pentru femei batute vanycerchez vanycerchez sotia ma inselat eu am batuto cineva a trimiso la fundatie.acum mi-a iesit prin piele nu mai vreau so ating.vreau sa vina acasa la mine si cei doi copii ... (vezi toată discuția)
Amanta si copiii mei ADANNA ADANNA Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc.... Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)