avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea rosu a semaforului

Buna seara,

In dimineata aceasta, in jurul orei 5:00 a.m, veneam dinspre Piata Arcul de Triumf spre Piata Victoriei, pe blvd. Kiseleff. La una din inersectii, blvd. Kisseleff era inchis, fara nici un fel de avertisment inainte de "barajul" din plastic. ( am inteles ca se tin diverse activitati in weekend in zona respectiva ).
Am trecut o data cu mai multe masini, am oprit in intersectie, pentru o secunda sa vad in ce parte pot sa o iau.: stanga sau dreapta, la fel ca si ceilalti participanti la trafic. Mentionez ca am intrat in intersectie la culoarea VERDE a semaforului. Am virat stanga si m-a oprit politia. Nu mi-au spus pe ce motiv decat dupa ce le-am aratat toate actele. Mi-au spus ca am trecut pe rosu. Mi-au spus sa semnez procesul verbal, le-am spus ca am de obiectat ( imi aduceam aminte ca era un camp de obiectii in acel proces verbal ), au spus ca nu este posibil. Au oprit apoi o alta masina taxi sa semneze procesul verbal, ca martor ( nu am inteles insa martor la ce, politistul nu a vrut sa-mi spuna prea multe).
Situatia era clara din tonul cu care au vorbit etc., insa nu le-am oferit nici un ban.

Nu am avut nici un martor, eram singur in masina.
Un prieten avocat, mi-a spus ca trebuie sa merg la judecatoria sectorului respectiv ( sectorul 1) sa depun o cerere in care sa contest Procesul Verbal, urmand apoi sa mi se dea un certificat de grefa cu care sa merg sa ridic permisul pe durata evaluarii cererii. Nu stia insa mai multe detalii.

Va rog sa-mi spuneti :
-La ce judecatorie trebuie sa merg
-Ce documente sunt necesare.
- daca am nevoie de un avocat.
- daca exista posibilitatea sa mi se dea dreptate. ( in conditiile in care nu vreau sa mint cu nimic:) nu vreau sa fiu genul domnului politist ).
-daca considerati ca nu are sens sa depun contestatia, ce pot sa fac pentru a reclama agentul respectiv. ( ma gandesc ca daca primeste mai multe reclamatii va fi sanctionat si dumnealui ).
- nu am primit procesul verbal. Pot contesta fara el ? Am doar dovada pentru 15 zile.
- orice considerati ca este necesar sa stiu.

Mentionez ca am doar 21 de ani, si in general ma varsta asta nu prea te baga nimeni in seama :) .

Va multumesc mult,
Dan
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
dandinu, utilizator
Procesul in sine nu va costa nimic. Doar daca veti angaja un avocat atunci va costa onarariul lui, pe care il puteti recupera de la politie in cazul in care castigati procesul. Avocatul stie ce are de facut. Daca mi-ati trimite PV, v-as putea indruma in cunostinta de cauza. Pentru informarea mai buna a dvs. cititi OUG 195/2002 , OG 2/2001 si Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Le gasiti pe NET.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
taticu100, utilizator
taticu100 a scris:

Procesul in sine nu va costa nimic. Doar daca veti angaja un avocat atunci va costa onarariul lui, pe care il puteti recupera de la politie in cazul in care castigati procesul. Avocatul stie ce are de facut. Daca mi-ati trimite PV, v-as putea indruma in cunostinta de cauza. Pentru informarea mai buna a dvs. cititi OUG 195/2002 , OG 2/2001 si Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Le gasiti pe NET.


Multumesc pentru informatii. Procesul Verbal nu il am, astept sa ajunga recomandata. ( nu stiu de ce dar am imrepsia ca nu va ajunge foarte repede ).. Il voi trimite de indata ce o sa -l am.

In articolele care mi le-ati dat :
Art. 33. - (1) Judecatoria va fixa termen de judecata, care nu va depasi 30 de zile, si va dispune citarea contravenientului sau, dupa caz, a persoanei care a facut plangerea, a organului care a aplicat sanctiunea, a martorilor indicati in procesul-verbal sau in plangere, precum si a oricaror alte persoane in masura sa contribuie la rezolvarea temeinica a cauzei.
Am auzit de persoane care au fost programate in 6-7 luni. Inseamna termenul de judecata altceva?
Ar fi trebuit sa semnati procesul verbal si nu mai era nevoie sa-l asteptati prin posta 1 luna.

Acea semnatura inseamna doar ca ati luat la cunostinta din punct de vedere birocratic (la modul formal, cum cere legea) ceea ce politistul va contesta. SI PUTETI FACE CONTESTATIE.

Semnatul procesului verbal nu inseamna ca recunoasteti ca ati gresit si veti plati amenda.
Din pacate este adevarat ca primul termen de judecata poate fi peste 5-6 luni datorita nr. mare de dosare pe cap de judecator, dar si a vacantei judecatoresti. De aceea art. 33 invocat de dvs. nu poate fi respectat.
Nici eu nu ma astept sa primesc procesul verbal pana la expirarea dovezii. Din pacate nu am stiut exact ce inseamna semnarea procesului verbal; in momentul respectiv m-am gandit ca daca nu imi da voie sa completez rubrica de obiectii, nu semnez. Nici el nu mi-a raspuns la intrebari, si nici eu nu cunosteam procedurile.

Pot sa pun pana pe proces verbal mai repede? As putea sa merg sa-l ridic de undeva, sau posta este singura modalitate?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala claudiaaydogan claudiaaydogan Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, permis kiddilau kiddilau Buna seara, 1.Daca fac o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal trebuie sa specific in contestatie ca vreau sa fiu judecat in lipsa ? (daca nu ... (vezi toată discuția)