avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea rosu a semaforului

Buna seara,

In dimineata aceasta, in jurul orei 5:00 a.m, veneam dinspre Piata Arcul de Triumf spre Piata Victoriei, pe blvd. Kiseleff. La una din inersectii, blvd. Kisseleff era inchis, fara nici un fel de avertisment inainte de "barajul" din plastic. ( am inteles ca se tin diverse activitati in weekend in zona respectiva ).
Am trecut o data cu mai multe masini, am oprit in intersectie, pentru o secunda sa vad in ce parte pot sa o iau.: stanga sau dreapta, la fel ca si ceilalti participanti la trafic. Mentionez ca am intrat in intersectie la culoarea VERDE a semaforului. Am virat stanga si m-a oprit politia. Nu mi-au spus pe ce motiv decat dupa ce le-am aratat toate actele. Mi-au spus ca am trecut pe rosu. Mi-au spus sa semnez procesul verbal, le-am spus ca am de obiectat ( imi aduceam aminte ca era un camp de obiectii in acel proces verbal ), au spus ca nu este posibil. Au oprit apoi o alta masina taxi sa semneze procesul verbal, ca martor ( nu am inteles insa martor la ce, politistul nu a vrut sa-mi spuna prea multe).
Situatia era clara din tonul cu care au vorbit etc., insa nu le-am oferit nici un ban.

Nu am avut nici un martor, eram singur in masina.
Un prieten avocat, mi-a spus ca trebuie sa merg la judecatoria sectorului respectiv ( sectorul 1) sa depun o cerere in care sa contest Procesul Verbal, urmand apoi sa mi se dea un certificat de grefa cu care sa merg sa ridic permisul pe durata evaluarii cererii. Nu stia insa mai multe detalii.

Va rog sa-mi spuneti :
-La ce judecatorie trebuie sa merg
-Ce documente sunt necesare.
- daca am nevoie de un avocat.
- daca exista posibilitatea sa mi se dea dreptate. ( in conditiile in care nu vreau sa mint cu nimic:) nu vreau sa fiu genul domnului politist ).
-daca considerati ca nu are sens sa depun contestatia, ce pot sa fac pentru a reclama agentul respectiv. ( ma gandesc ca daca primeste mai multe reclamatii va fi sanctionat si dumnealui ).
- nu am primit procesul verbal. Pot contesta fara el ? Am doar dovada pentru 15 zile.
- orice considerati ca este necesar sa stiu.

Mentionez ca am doar 21 de ani, si in general ma varsta asta nu prea te baga nimeni in seama :) .

Va multumesc mult,
Dan
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
dandinu, utilizator
Stimati domni , citesc si nu-mi vine sa cred . Am senzatia ca va jucati. Daca cititi ordonanta 2 / 2001 veti vedea de ce a fost oprit taximetristul .
Cu avocat este mult mai bine la proces , va costa cam 1000 lei , insa banii nu se pot recupera niciodata . Fara avocat este aproape imposibil . Conditia esentiala pentru a castiga este sa aveti martori . Nu uitati : martori .
M-am judecat 6 luni cu politia pentru asa ceva ; eu fara martori , ei fara martori , si ....am pierdut . Va doresc succes si luati treaba in serios.
dandinu a scris:

Multumesc pentru raspuns.

Astazi a ajuns procesul verbal, dar a venit direct in cutie postala, fara recomandata, nesemnat. Cum ar trebui sa il platesc in 48 de ore de la data primirii acestuia ?
Am sa scanez PV-ul, poate depistati greseli in el si mai imi dati cateva indicii.


Noroc chior as spune.
D-le Staicu, OG2/2001 se refera la regimul juridic al contraventiilor, in nici un caz nu spune "de ce a fost oprit taximetristul". Si-apoi in discutiile noastre nu apare nici un taximetrist. Cat despre avocat, sigur ca e necesar - in cauze mai complicate. Ori in situatia d-lui Dinu nu e nevoie. Cat despre martori, nu intotdeauna sunt necesari. Daca ati platit un avocat cu 1000 lei pentru un proces pierdut, sincer, este greseala dvs. Avocatul, la citirea PV, la studierea probelor - isi da seama imediat daca se poate sau nu castiga. Probabil nu l-ati intrebat despre asta.
Am scanat si trimis procesul verbal.
Imi cer scuze pentru intarziere.
multumesc.
Salutare!

Ce ai mai facut pana la urma?
eu astazi am primit prin posta procesul verbal, si am de gand sa fac dosarul si sa il depun maine! ai idee cum au programul? si daca e aglomerat?

multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala claudiaaydogan claudiaaydogan Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, permis kiddilau kiddilau Buna seara, 1.Daca fac o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal trebuie sa specific in contestatie ca vreau sa fiu judecat in lipsa ? (daca nu ... (vezi toată discuția)