avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren in litigiu

Mama mea are in proprietate un teren intravilan. TP este pe numele bunicii apoi bunica a facut act de vc fiicei ei(mama mea) , autentificat la notar. Niste vecini de peste drum de noi ne-au dat in judecata pt anulare TP, anulare act de vc, anulare schita topo, n-au castigat, avem hot jud definitive si irevocabile. ( ne judecam pt acest teren de 11 ani). Ba mai mult ,in 1993 i-am dat in judecata pt tulburare in posesie, am castigat, avem hot penala def si irevoc, ne-au platit si despagubiri pt 2 ani cat ne-au folosit terenul, cu dosar de executare.
Am facut actiune in revendicare dar ne-a fost respinsa pt ca eram proprietari si intre timp devenisem si posesori in urma hot penale si a punerii in posesie de executorul judecatoresc.
Acum aceste persoane ne dau in judecata si fac actiune in revendicare cu toate ca nu au acelasi amplasament cu terenul nostru. Instanta le-a pus in vedere sa plateasca vreo 60 milioane lei vechi taxa judiciara cred. 1.Daca ei nu platesc poate merge mai departe procesul?Ce putem face in continuare?
2.Daca terenul nostru este in litigiu putem vinde? Un notar spunea sa-i aducem hot jud pe care le avem si crede ca se poate. Eu am citit in Legea 247 ca nu poti vinde.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inicole , utilizator 18:16, 12 Decembrie 2007
Depinde. Daca voi ati facut o cerere reconventionala pe care ati timbrat-o, continua procesul. Insa daca nu timbreaza, capatul de cerere pentru care s-a dispus timbrarea va fi anulat. Daca mai sunt capete de cerere pt care s-a timbrat sau nu este necesar timbraj si sunt principale se vor judeca numai acelea.
Am inteles , va multumesc foarte mult.
inicole m-ar interesa terenul tau si chiar pot sa te ajut.Daca nu ai rezolvat problema am putea sa ne vedem sa discutam concret cu ce te-as putea ajuta. Astept un raspuns de la tine.
instanta s-a pronuntat spunand sa le lasam lor terenul in deplina posesie, cu toate actele de proprietate si hot jud pe care le avem, inclusiv punere in posesie de executor judecatoresc. E caz de CEDO. Numai o instanta straina ne mai poate face dreptate.
Il cumpar indiferent de ce a decis instanta daca doresti sa-l vinzi.

Alte discuții în legătură

Pot deschide un nou proces? dogarudobra dogarudobra m-am judecat cu doua persoane fizice, cu comisia locala si cea judeteana pt restabilirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren care a fost in ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie pe teren intabulat Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am fost chemat la Primarie sa mi se aduca la cunostinta ca pe un teren de al meu din extravilan care l-am cumparat cu CVC la ... (vezi toată discuția)