Mama mea are in proprietate un teren intravilan. TP este pe numele bunicii apoi bunica a facut act de vc fiicei ei(mama mea) , autentificat la notar. Niste vecini de peste drum de noi ne-au dat in judecata pt anulare TP, anulare act de vc, anulare schita topo, n-au castigat, avem hot jud definitive si irevocabile. ( ne judecam pt acest teren de 11 ani). Ba mai mult ,in 1993 i-am dat in judecata pt tulburare in posesie, am castigat, avem hot penala def si irevoc, ne-au platit si despagubiri pt 2 ani cat ne-au folosit terenul, cu dosar de executare.
Am facut actiune in revendicare dar ne-a fost respinsa pt ca eram proprietari si intre timp devenisem si posesori in urma hot penale si a punerii in posesie de executorul judecatoresc.
Acum aceste persoane ne dau in judecata si fac actiune in revendicare cu toate ca nu au acelasi amplasament cu terenul nostru. Instanta le-a pus in vedere sa plateasca vreo 60 milioane lei vechi taxa judiciara cred. 1.Daca ei nu platesc poate merge mai departe procesul?Ce putem face in continuare?
2.Daca terenul nostru este in litigiu putem vinde? Un notar spunea sa-i aducem hot jud pe care le avem si crede ca se poate. Eu am citit in Legea 247 ca nu poti vinde.
Va multumesc.
Mai e drum lung pana la CEDO. Si in acest caz, CEDO nu va mai da terenul inapoi. Doar despagubiri.
E greu sa faci un dosar bun pentru CEDO si, daca nu ati cerut dovezi destule care sa demonstreze ca cele doua terenuri sunt diferite, atunci nu prea aveti sanse.
Depinde foarte mult de cum va comportati in timpul priocesului, asta de fapt se analizeaza la CEDO.
Oricum aveti destule sanse pentru ca dosarul a tinut destul de mult... deja e un principiu incalcal. Si a fost numai fondul. :D
Decizia a ramas definitiva?
decizia nu este definitiva, am introdus apel. In toate actele partea adversa au alt teren, dar il revendica pe al nostru. Hotararile definitive si irevocabile pe care le avem noi --de anulare TP al nostru si anulare a contract.de v-c al nostru--si punerea in posesie de executorul judecatoresc in urma unui proces de tulburare in posesie pe care l-am facut impotriva lor --toate aceste lucruri le-am invocat in dosar si le-am dovedit cu acte ,am pus copii dupa ele si totusi instanta n-a tinut cont de nimic. Si folosim terenul din nou, dupa punerea in posesie. Avem toate sansele sa castigam in apel,stiu asta. Va multumesc, daca mai aveti o parere va rog sa-mi scrieti. La CEDO cred ca trebuie sa invoc nerespectarea hot jud si deposedarea abuziva de proprietate.
Da, aveti sanse, dar depinde de modul in care si sustineti un punct de vedere in fata instantei. Adica, daca dosarul este greoi si actele pot crea confuzie, trebuie insistat si subliniat clar, fara circ si fara chestiuni sentimentale.
Apoi, la CEDO trebuie invocat temei de drept etc. si oricum nu ceea ce ati scris aici. Daca in acelasi mod ati pus problema si la fond nu ma mir de sentinta data. Sper ca aveti aparator angajat.
Ati expertizat terenul in cauza? Ati avut expert parte?
actele noastre sunt clare, le-am invocat corect, am scris intampinare si concluzii scrise, am facut obiectiuni la expertiza, expert parte am avut si l-am concediat pt ca se daduse de partea lor (si nu fac afirmatii gratuite), avocata la fel. Avocatul pe care l-am angajat in apel acum, a citit si a vazut toate actele din dosar si s-a mirat ca de ce nu am castigat. A fost revendicare facuta la comanda, toti care pierd spun asta dar sa stiti ca e adevarat ce se mai intampla prin tara.
Referitor la CEDO , s-a incalcat art 6 alin 1 din conventie, din ce am citit din alte spete. Oricum vom consulta un avocat . Va multumesc f mult, daca mai aveti ceva sa-mi spuneti va rog s-o faceti, oricum eu o sa va tin la curent cu asta. Va asigur inca o data ca n-am batut campii in proces si ca avem acte de proprietate si hot jud de care nu s-a tinut seama.
Imi pare rau daca v-am dat impresia vreunei idei preconcepute sau ca va judec, doar ca eu nu stiu daca cine ce sustine aici a sustinut si in instanta. Nu am vrut sa jignesc.
Ati avut nenorocirea unei instante ca acelea care incuviinteaza proba cu interogatoriul luat de un parat altui parat sau care intreaba care e interesul meu in invocarea exceptiei absolute a necompetentei instantei... #-o:((
Din pacate, se intampla, imi pare rau.
Va doresc multa bafta in apel si poate ne tineti la curent, va mai dam cate o idee.