avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala

Buna ziua. Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva, am o cunostinta care a fost pacalita de o alta persoana, i-a dat o suma modica de bani pe un teren care valora enorm atunci... Cunostinta mea este o persoana batrana si s-a bucurat de acei bani in schimbul terenului. Am vazut o parte din acte, printre care si o procura pe care batranul i-a facut-o pers respective sa poate vanda terenul. Intrebarea mea este daca se poate ataca in instanta acel contract de vanzare-cumparare si daca are vreo sansa sa castige batranul si sa reintre in posesia terenului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george.adi , utilizator 15:36, 20 Iulie 2010
Actul incheiat de mandatar cu sine insusi sau cu o terta persoana pe care tot el o reprezinta ( dubla reprezentare sau autocontractul) sunt anulabile pentru dol prin reticenta.Trebuie retinut deasemenea ca mandatul se incheie intotdeauna in interesul mandantului, iar in situatia de fata mandatarul si-a vandut siesi bunul, deci actul a fost perfectat in interesul sau si nicidecum al celui pe care il reprezinta(batranul).
Da, asta asa este...si asa stiu si eu ca trebuie facut, dar neavand cunostintele necesare nu stiam daca este sau nu o ilegalitate asta... Plus, am vazut ca la scurt timp, cateva zile imobilul a fost trecut pe numele altei persoane....acum...cine stie prin cati cumparatori (reali sau pusi de el) a trecut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Procura notariala cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa stiu daca este valabila si legala o procura notariala prin care o persoana este imputernicita sa vanda un imobil inclusiv sie insasi. Va ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de c-v odille odille O judecatoare a anulat un contract de v-c pentru lipsa pretului din contractul de mandat , se poate asa ceva , ati mai intalnit asemenea situatii multumesc ... (vezi toată discuția)