avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recurs insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recurs insolventa

Recursul in cadrul insolventei suspenda executarea.
Daca da, in ce cazuri?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 18:31, 26 Iulie 2010
Dar daca prin hotararea judecatorului sindic de intrare in insolventa nu se precizeaza ca i se ridica administratorului dreptul de administrare cine va administra firma in continuare? In general in hotarari se precizeaza daca se ridica dreptul de administrare al administratorului sau e de la sine inteles?
Se face o mentiune de genul " ridica dreptul de administrare ".
Ca si regula, daca nu se solicita in mod expres de creditor, prin sentinta de intrare in procedura generala a insolventei nu se dispune si ridicarea dreptului de administrare.
Ridicarea dr de administrare e dispusa de instanta in caz de faliment, intrare in faliment prin procedura simplificata sau in alte cazuri in care se apreciaza ca se impune acest fapt.
In situatia mea nu s-a dispus ridicarea dreptului de administrare. Suntem de vreo trei luni in recurs. Am obtinut si suspendarea provizorie pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul recursului. Aceasta din urma s-a respins pe 01.07.2010 si s-a dat un nou termen la recurs pe 16.09.2010. Intre timp la tribunal judecatorul sindic a suspendat procesul de insolventa.
Ma aflu in situatia delicata de a trebui sa administrez firma mai departe, dar ma lovesc de greutati cum ar fi nerecunoasterea dreptului de administrare de catre banca, de catre administratia financiara. Administratorul judiciar desemnat nu mai vrea sa auda de firma mea pana la solutionarea proceselor pentru ca nu-si poate incasa onorariul.
Ce credeti ca e mai bine de facut: sa ma mai implic in administrarea firmei sau nu?
Dar daca prin hotararea judecatorului sindic de intrare in insolventa nu se precizeaza ca i se ridica administratorului dreptul de administrare cine va administra firma in continuare?

Administratorii de drept isi exercita mandatul in continuare
Multumesc pentru raspunsul ferm!
Dar ce pot sa fac cu institutiile statului care nu prea cunosc legea?
Si ANAF si fiscul de la primarie se inscriu pe lista creditorilor cu mare tupeu.
Cu ANAF am rezolvat in sensul ca dupa cererea de rambursare TVA si control mai au sa-mi dea vreo 5500 lei. Dar fiscul de la primarie nu vrea sa discute cu mine pentru radierea unor autoturisme in leasing pentru care s-a cesionat un contract inca de acum doi ani, iar pentru un altul s-a reziliat contractul de anul trecut. Am depus acte doveditoare, dar nu vor sa discute decat cu administratorul judiciar( care nu are nici un interes in momentul de fata). Daca ar radia autoturismele nu as mai avea nici o datorie fata de ei.
Am discutat cu juristii acestor institutii pentru a retrage cererile lor de creanta, dar m-am lovit de o indiferenta crasa. Cum au stiut sa trimita aceste cereri, acum se fac ca nu stiu cum sa le retraga.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
florindbro, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa pentru un bun furat? florindbro florindbro Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident ... (vezi toată discuția)
Insolventa kordo kordo buna. poate declansa administratorul judiciar procedura de insolventa ,daca aceasta este contestata la curtea de apel , inainte de pronuntarea curtii, si care ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)