Dar fiscul de la primarie nu vrea sa discute cu mine pentru radierea unor autoturisme in leasing pentru care s-a cesionat un contract inca de acum doi ani, iar pentru un altul s-a reziliat contractul de anul trecut.
Nici o institutie nu poate sa refuze inregistrarea unei cereri, sesizari ....
Nu mai stati la discutii depuneti cererea si daca nu va da raspuns pe loc trebuie sa vi-l comunice in scris in termen de 30 zile !
Am depus cererea. In 7 zile am primit urmatorul raspuns: se solicita imputernicire de la administratorul judiciar si redepunerea actelor in termen de 15 zile, in baza OG 92/2003, art 52 si 56. Cand am vazut la ce se refera art. respective nu mi-a venit sa cred ca e posibil asa ceva. In particular, la compartimentul juridic, mi s-a spus ca vreau sa diminuez patrimoniul firmei!? Le-am spus ca autoturismele erau luate in leasing si ca oricum nu le mai am de doi ani,respectiv un an. Mi s-a raspuns ca administratorul judiciar poate sa anuleze acele contracte de cesiune, respectv reziliere. In acel moment am decis sa abandonez discutia pentru ca am considerat ca facem parte din lumi paralele.
Asta se intampla la Primaria Timisoara.
In aceste conditii ce mai pot face?
Pentru banca am deschis proces: obligatia de a face. A doua zi mi-au deblocat contul.
Sa mergeti in audienta la directorul de la directia de taxe si impozite, sa- i explicati faptul ca sunteti in culpa ca vreme de 2 ani, respectiv un an nu ati depus documentatia de radiere a unor autoturisme care NU erau proprietatea societatii cui societatea era doar utilizatorul conf contr de leasing.
Si cel mai important sa faca aceleasi demersuri de inregistrare si luare in evidenta societatea careia i-ati cedat leasingul.
Asta am si cerut. Culpa sa o repar prin amenda si sa ajung la zi cu taxele. Numai ca prin radierea autoturimelor primaria ar trebui sa stearga datorii de 5000 lei si sa aplice o amenda sensibil mai mica.
Oricum, parerea mea este ca legea 85/2006 este inca foarte putin cunoscuta si se aplica dupa bunul plac al fiecaruia.
Si mai am o parere: art 36 si art. 37, din aceasta lege le consider neconstitutionale. Suspendarea de drept a unor procese cu asa zisi creditori, care pe urma se inscriu repede pe lista creditorilor, imi ingradesc dreptul la aparare prevazut prin constitutie. In cadrul unui proces imi este mult mai convenabil sa ma apar si sa obtin si o hotarare judecatoreasca echitabila decat in cazul in care as lasa acest lucru pe mana administratorului judiciar. Consider ca aceste articole de lege nedreptatesc clar pe cei care nu se considera in stare de insolventa si doresc sa se apere.
In caz ca fac cerere de inscriere la masa credala asa zisii creditori aveti la indemana contestatia la tabel si dintr-un singur foc se judeca toate crititicile pe care le aduceti, adica faceti o singura contestatie pentru toti creditorii si sumele cu care vor fi trecuti in tabel.
Va puteti apara, doar ca trebuie sa fiti pe procedura cum se zice si sa contesati in termen creantele inscrise in tabel - proband spusele dvs
Insolventa
kordo
buna. poate declansa administratorul judiciar procedura de insolventa ,daca aceasta este contestata la curtea de apel , inainte de pronuntarea curtii, si care ... (vezi toată discuția)