avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum e mai bine ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum e mai bine ?

Prietena mea a primit acasa o "citatie" care ii cere sa declare cine a condus autoturismul ei pe raza judetului Ploiesti in ziua X (ea nu are carnet de conducere iar masina este proprietatea ei) intrucat autoturismul a depasit viteza legala si are la dispozitie 5 zile.

Eu am condus autoturismul si nu am mers deloc cu viteza mica. In "citatie" nu este mentionat ce viteza aveam.
Eu am riscul sa raman fara permis sau puncte multe de penalizare plus amenda.

Intrebarea mea este: ce se intampla daca prietena mea nu declara cine a condus autoturismul ?
Cel mai recent răspuns: gibi , utilizator 16:49, 11 Septembrie 2007
Multumesc pentru ajutor.
Si eu sunt curios ce o sa iasa ...
E de bine :)
Prietena mea a declarat ca eu conduceam autoturismul, a trimis scrisoare recomandata cu formularul completat la sediul politiei ... si la 1 saptamana m-am trezit cu procesul verbal.
Nu prea pot sa il contest... e solid din toate punctele de vedere... (e scos la imprimanta... presupun ca e ceva automat)... are si seria pozei in care sunt surprins de camera...

Oricum platesc amenda. Mai am 1 zi la dispozitzie. Amenda e mai mica decat ma asteptam...
Rasuflu ushurat.
Multumesc la toti care mi-au dat idei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda poliția rurală Mihaelasamm Mihaelasamm Buna ziua Am fost oprită de poliția rurală in localitatea Videle sub pretextul ca as fi încălcat limita de viteza cu 9 km/h și cum ca as fi mers ... (vezi toată discuția)
Problema cu radarul fix ! ! ! ! george87 george87 Salutare tuturor!!!Am si eu o mica poveste de zis si as vrea daca se poate sa-mi raspundeti urgent. Sa incep......Acum cateva luni un prieten de al meu a ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)