avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

am construit o casa acum 10 ani am cadastru am avut si cerere pt eliberare de autorizatie de constructie dar timpul a trecut si nu am facut nimik acum 5 ani am primit o amenda pt constructie fara acte s a anulat si acum m am hotarat sa fac si acte si as vrea un sfat cum ar trebui sa procedez
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:15, 31 Iulie 2010
Fiti va rog mai specifica:
- ce articol din Legea 50/1991 nu permite intrarea in legalitate ?
- ce articol din Legea 50/1991 poate motiva o cerere "in constatare"
eu locuiesc in casa are cadastru are impozitu platit la zi
Daca intrarea in legalitate pe cale administrativa (autorizatie de construire pe baza legii 50/1991) vi se pare anevoioasa si/sau prea costisitoare, puteti eventual incerca pe cale de instanta, intr-o actiune "in accesiune imobiliara"
pai asta spuneam,o actiune in constare este cea mai potrivita pt ca deja are rol fiscal si cadastru dar nu are cf si atunci a obtine autorizatie acum nu e potrivit fiindca ar urma receptia si inscrierea pe rol ceeace deja exista.mai mult am inteles ca a fost si o amenda anulata in trecut.ganditi-va ca au trecut 10 ani de la data construirii si ar ramane cei de la primarie blocati cand ar cere certif de urbanism si autorizatie pt o casa pt care plateste impozit!!!!!!!!!!!!!
Actiunea "in accesiunea imobiliara" este altfel motivata decat cea "in constatare".
Sediul materiei nu este Legea 50/1991.

Alte discuții în legătură

Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Suprafata teren Chioran Chioran am un teren de 109mp cu front stradal de 13.5ml cum pot sa-i fac pe cei de la primarie sa elibereze un certificat de urbanism favorabil pt a putea construi. la ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie de construire monica_pietris monica_pietris care este procedura de intrare in legalitate pt. o casa construita in 2003 fara autorizatie de construire? Mentionez ca detin proiect pt. aceasta. (vezi toată discuția)