avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Sunt total de acord cu tine insa timpul pana la examen este foarte scurt si daca as incepe cu tratate nu as putea participa la acest examen.
Eu am invatat pentru licenta dupa cursurile din facultate citind capitole intregi din materia de examen si am ajuns la concluzia ca pentru a retine mai bine trebuie invatat gen sinteza.De citit citesti multa informatie dar ideea este ce retii din ce citesti... ??Si inca o problema e ca nu anunta mai devreme ce tip de examen va fi clasic sau grila ??
Prima facultate a fost medicina veterinara si dupa ce am absolvit m-am inscris in colegiu si mi-au eliberat atestatul de libera practica fara examen in prealabil si acest lucru mi se pare corect deoarece concurenta face selectia.In schimb pt a intra in barou tr sa dai 2 examene ..... #-o
Vreau sa cumpar in vederea studiului aprofundat niste tratate sau eventual cursuri de drept civil ,penal,procesual civil si penal .
Imi puteti recomanda ceva edituri cu preturi mai avantajoase si eventual autori dupa care se merita studiat pentru rezultate pe masura.
Am citit pe forum toate recomandarile dar sunt in ceata complet deoarece multe din cele prezentate acolo din ce am cautat pe net au editii revizuite si daca tot dau niste bani sa nu fie fara rost.
multumesc anticipat.........
As putea sa iti recomand niste carti,dupa care invat si eu si cred ca si mare parte a colegilor de pe forum:

Drept civil:

Partea Generala:
Beleiu Gheorghe - Drept civil roman.Introducere in dreptul civil roman.
Subiectele dreptului civil roman.

2. Drepturi reale:
Barsan Corneliu - Drept civil. Drepturi reale principale

3. Obligatii:
Statescu C. , Barsan C. - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor

4. Contracte. Succesiuni :
Francis Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale , vol.I - III
Francis Deak - Tratat de drept succesoral

Drept procesual civil :
1. Gabriel Boroi , Ciobanu Viorel - Drept procesual civil. curs selectiv. Teste Grila
2.Mihaela Tabarca-Drept procesual civil-2 vol.


Drept penal:

Parte generala:
Bulai Costica ,Bulai B. - Manual de drept penal. Parte generala.

Parte speciala:
Tudorel Toader-Drept penal roman.Partea speciala

Procedura penala:

Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Parte generala
Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Parte speciala

Acestia sunt in general cei mai recomandati autori.
Alegerea iti apartine.
Carti cu pret mai redus poti cumpara de la o librarie al carui nume nu il voi da aici,ci ti-l voi trimite prin mesaj privat,nevrand sa fac reclama.;)
Multumesc pentru recomandare este oferta completa pe materii de studiu.O sa dau comanda saptamana viitoare.Am ajuns la concluzia ta citind din sinteze unele subiecte sunt tratate cam superficial de ex circulatia juridica a constructiilor proprietate privata si a terenurilor proprietate privata si mi se par subiecte importante.
Am citit pe un alt forum ca in noiembrie sigur va fi sinteza si se va da examenul pe curti de apel deci inteleg fiecare la baroul unde s-a inscris.
As fi de acord cu o asemenea idee cel putin al planului local de desfasurare.
Cu placere! :)
Este o idee foarte buna,zic eu,sa citesti mai intai din tratate/carti,unde materia este prezentata/analizata in detaliu,pentru a intelege si a asimila mult mai bine.Dupa asta,poti face o "incursiune",asa pentru recapitularea finala,in sinteze.

Personal si eu as fi de acord cu desfasurarea examenului la nivel de Curti de Apel,iar nu intr-o locatie unica,cum a fost in februarie.;)

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)