avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Multumesc de raspuns.Deja am inceput cu civilul partea generala de Beleiu si drept sa zic sunt incantat de stil si cum e structurata materia.
sper sa ajung sa le termin pe toate.
Am renuntat deocamdata la sinteze....si respectiv la subiectele din 2008.
Intr-adevar,cartea lui Gh. Beleiu este foarte bine structurata si materia/informatia este prezentata intr-un stil accesibil.:)

Referitor la sinteze...cum am mai spus,acestea sunt foarte bune/recomandate pentru recapitulare,iar nu pentru un studiu aprofundat.;)

Mult spor la studiu! :luck:
P.S.civilul mi se pare a fi partea cea mai dificila.#-o
Da si eu sunt de aceeasi parere si in facultate am avut conflict deschis cu civilul dar l-am invins in cele din urma....:) numai ca acum iar ne aflam pe picior de razboi ..sper ca de data asta sa ii dau lovitura de gratie.
As dori sa imi zici tu inveti dupa subiectele afisate sau te iei numai dupa tematica ??
Nimeni nu zice clar ce si cum ???
Iti multumesc inca odata pentru sfaturi tu fiind mult mai calificata decat mine in a da sfaturi...
spor la studiu si o seara placuta...
Eu invat avand in vedere tematica/subiectele de la examenele anterioare,in speta cele cuprinse in Hot.nr. 423/2008 a UNBR.
Asa procedez eu.
Dar nu mai este mult si vom afla tematica si subiectele si pentru examenul din noiembrie.

Nu ai pentru ce sa imi multumesti! ;)

Mult spor si o seara frumoasa!
Am citit astazi comparativ un subiect din drept civil partea generala Gh Beleiu si acelasi subiect din sintezele Nominalex 2010 si am ajuns la concluzia ca este identic cu cel din curs.[subiect viciile de consimtamant] dar asta nu este unicul care se aseamana ceea ce ma duce cu gandul ca autorii sintezelor s-au inspirat direct din cursul de drept civil partea generala.
Si sa fiu mai concis in sinteza e tratat subiectul in intregime din curs.
Nu stiu la celelalte subiecte care am zis ca sunt tratate superficial in sinteze dar o sa citesc comparativ sa observ diferentele.
Nu fac reclama sintezelor dar sunt ok in ce priveste unele subiecte.

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)