avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Da,bineinteles ca este loc pentru toata lumea.:) Intrebam doar asa,ca fapt divers.
Cu invatatul cum stam? Presupun ca bine/foarte bine. Eu incerc sa termin astazi cu partea generala a procedurii penale. Sper sa reusesc.;)
Nimeni nu cred ca poate spune ca e foarte bine pregatit poate doar bine unii eu sunt total confuz in ce priveste materia in capul meu este o salata de fructe exotice dar nu renunt imi incerc sansa sa vedem ce o iesi.
Dupa cum spun unii pe forum examenul ar fi o loterie iar norocul tr sa fie prea mare...:)poate daca hazardul face sa stau langa tine sa ma inspiri si pe mine voi avea o sansa.....:D glumesc acum de asta e nevoie e si asta un mod de eliminare a stresului.....
o seara placuta iti urez
in afara de cunostinte este nevoie si de noroc,cred eu. Dar poate vom avea si noi norocul incepatorului,nu?:D

Cat priveste salata...cred ca ma gasesc in aceeasi situatie "roz". La mine cel putin,fructele exotice sunt procedura penala si o parte a civilului.
Insa de ce sa nu ne incercam sansa? Macar sa nu avem regretul ca nu am incercat. Ce va iesi din asta,nimeni nu stie.:)

E nevoie si de putina relaxare,prea mult stres nu face bine si trebuie sa fim fresh in perioada examenului.:) :coffee:

O seara frumoasa,cu mult spor! :luck:
Plec,ma asteapta procedura penala.:closedtopic:

satelix a scris:

... mi-au zis clar copii legalizate...


La PH au fost bune copiile certificate si a mers foarte repede: taxa 700 Ron, declaratia privind inscrierea in baroul unde dai examenul, verificarea si inregistrarea dosarului si gata...
-"Urmariti site-ul sa va informati cu privire la locatia unde se va desfasura examenul.
- Multumesc, dar cati sunt inscrisi pana acum?
- Mai putin de zece."

Anul trecut au fost inscrisi la PH peste o suta, din cate stiu eu. Ce-o fi cu aceasta participare slaba?:( Poate ca sesiunile din septembrie 2009 si februarie 2010 au absorbit cea mai mare parte a pretendentilor, cine stie... Poate ca absolventii de drept din vara aceasta sunt descurajati de organizarea unitara a examenului, de subiectele unice si de "duritatea" examenului despre care s-a vorbit in ultima vreme. Ori, poate cei mai multi candidati au ales sa se inscrie la examen in alte barouri :-/ . Am vazut si cateva anunturi gen: " Cab. av. caut avocat definitiv sau stagiar" care erau actuale deci, inca se cauta si stagiarii.
Spor la treaba tuturor!

PS
Eu mai am de citit penalul special procedura penala si OEPA si apoi trec la recapitulare si simplificare. Raman la ce am zis inainte si voi incerca sa memorez o parte sintetica din fiecare subiect (cateva fraze cu notiunile mai importante) iar doua materii le voi toci mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
ContSters91976, utilizator
La Baroul SV nu am completat nicio declaratie,doar cererea+dosarul cu toate actele/copiile.;)
Au omis ei/eu ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)