avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Eu tocmai am terminat obligatiile si ma apuc de maine de contracte care sper sa mearga mai bine ca aici la obligatii m-am incurcat rau de tot.Bine ca nici nu am stat tot timpul sa citesc deoarece cum am mai zis mai si lucrez acesta fiind si unul din motivele punerii mele in intarziere ca sa folosesc calificarea mea de debitor al raportului de obligatie cu cursul dl-ui Statescu si Barsan dar acum fiind stinsa datoria prin faptul ca m-am achitat de ea intru in alta sfera a contractelor si succesiunilor si o sa incerc sa ma interpun in fel de fel de aplicatii practice imaginare sa retin cat mai bine.....:)
Cat despre subiecte mi-am luat gandul de la ele.
Invat direct din cursuri si nu ma ghidez dupa ele.
Inca putin (sau ma rog,nu chiar) si termini si cu civilul.
Eu mai am cam un sfert din penal general si apoi trec la studiul infractiunilor...Dar ce este mai greu inca nu a trecut. Vorbesc de procedura penala.#-o nu cred ca voi ajunge sa o inteleg prea curand. Dar sper ca intr-o zi...:)

Apropo,ai inceput intocmirea dosarului pentru inscriere sau inca nu? Bine,stiu ca mai este timp pana atunci,dar stii cum se spune-nu lasa pe maine ce poti face astazi.:) Ma rog,nu e prea mult de lucru,putin de umblat/asteptat pe la medici,asta ia mai mult timp,in rest nu.



Nu inca deoarece zice acolo despre cazier ca trebuie scos sa se incadreze in termenul de 15 zile pana la inscriere iar adeverintele nu sunt o problema iar celelalte le am in original si o se le certific la barou copiile xerox dupa ele.
Saptamana viitoare cred ca o sa merg sa scot cazierul si dupa aia ma ocup de adeverintele medicale.de inscris nu merg pe 01/10 pentru ca sunt sigur ca o sa fie coada mare pe acolo si nu vreau sa pierd timp pretios.
De cazier ma voi ocupa si eu tot saptamana viitoare.
Tot pe 1 oct.vreau sa ajung si eu pe la Barou,sa nu prind cozile kilometrice din ultimele zile.:D
Cum procedezi cu certificarea copiilor? Le poti duce gata certificate sau trebuie sa le certifici doar atunci,la inscriere?
Si inca ceva-cererea-tip de inscriere o luam de pe Internet si sau ni se va da cand mergem la Barou sa ne inscriem?
:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
luiza2008, utilizator
Iau si originalele si copiile iar certificarea sa o faca ei iar in ce priveste cererea deja o am scoasa o completez si o depun deoarece ei au zis ca ne pun la dispozitie contra cost si eu prefer sa o scot eu gratis....:).

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)