avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Cu placere! :)

Mie imi spui? :D Pentru mine este mai...suportabila (sa ma exprim asa) decat cea penala,care e foarte alambicata...mai cu seama ca invat din tratatul lui Neagu...C'est la vie! ;)
Voi vorbiti de procedura si eu nu termin cu civilul care vad ca ma termina el pe mine.Din cate am inteles pe 10 -11 sept se intalnesc cei din unbr sa ne decida viitorul si drept sa zic nici nu ma mai pot concentra de nerabdare sa vad ce si cum.
Mai am o speranta cu niste sinteze altele decat cele electronice si cele de la nominalex.Sper sa ma ajute sa termin de trecut materia mai repede.
Sa citesti din curs sau tratat in cautarea ideilor principale ia mult timp si eu nu sunt in situatia sa pierd timpul mai ales acum pe ultima suta de metri.
In cei 2 ani de stagiu o sa fie destul timp de aprofundare a materiei.
Cineva spunea pe forum ca nu trebuie sa invatam din sinteze ca cei de la barou nu tin cont de ele.Eu unul nu sunt de acord cu asta deoarece oricat de multa materie vom citi in caz de examen sinteza nu isi mai aduce nimeni aminte tot ce a citit din tratat ci doar ideile de baza.
Si eu sunt la fel de nerabdatoare/curioasa sa aflu cat mai curand ce,cum,unde va fi examenul asta.;)
Inca putin...Sper ca ne vor da vesti bune.

Cineva spunea pe forum ca nu trebuie sa invatam din sinteze ca cei de la barou nu tin cont de ele.Eu unul nu sunt de acord cu asta deoarece oricat de multa materie vom citi in caz de examen sinteza nu isi mai aduce nimeni aminte tot ce a citit din tratat ci doar ideile de baza.

Sunt din nou de acord cu tine. Daca spre exemplu,ai citit 100 de pagini despre executarea silita,la examen nu iti vei aduce aminte decat chestiunile cele mai importante,de baza,nu tot tratatul citit. Asta e clar.

Asadar,un week-end decisv! :)

O seara frumoasa si mult spor la invatat! :rtfm:

buna, eu sunt noua aici, inca incerc sa ma decid daca sa incep sa ma pregatesc ptr admitere sau nu( pentru anul viitor), insa la noi in constanta se vehiculeaza alte sume, de ex. pentru admitere 10.000 euro, maestru 30.000 euro, pentru definitivat nici nu am indraznit sa ma interesez. Nu vreau sa fac pe lupul moralist, insa chiar de n-as avea ce sa fac cu banii astia, #-o tot nu i-as da.
Va invidiez ptr convingerea si speranta cu care invatati, mult succes si spor la invatat, si sper sa aveti rezultate cat mai bune in noiembrie pentru a ma incuraja si pe mine.=D>
@mitalina
Poti sa faci abstractie de sumele vehiculate, sa te apuci serios de invatat, sa-ti iei examenul la anul si te asigur ca vei gasi un indrumator care sa nu te jecmaneasca.
Problema "taxei" asteia de formare initiala s-a pus de multe ori pe forum si s-a tot discutat despre ea. Unii o dezaproba, altii ii gasesc justificare. Eu sunt din categoria primilor. Oricum nu ai nimic de pierdut daca incepi sa te pregatesti de pe acum, pana la anul cine stie ce surprize mai apar...poate UNBR-ul declara ilegale sumele astea astronomice percepute de indrumatori sau poate, dimpotriva, le legalizeaza, introducandu-le in legea de organizare si statut...cine stie:( pentru a le taxa si a-si lua "partea leului".
Bafta sa ai, orice ai face!

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)