Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Trebuie sa gandim pozitiv mereu si sa fim optimisti chiar si in cazul unui esec nu trebuie sa renuntam iar uneori suntem in situatia sa punem raul in fata si asta nu trebuie sa ne descurajeze sa ne atingem telurile.
Si eu uneori ma gandesc ca in cazul unui esec sa ma pregatesc mai tenace pentru toamna 2011 asta in cel mai rau caz in care nu voi reusi in noiembrie 2010 asta nu ma face sa renunt din contra voi fi si mai inversunat poate imi incerc norocul si la inm de test.....:)
@Murgu =D>=D>=D> Pentru umor! Trebuie sa mai si zambim,nu? :)
Am glumit!:D Nu am de gand sa las garda jos,orice ar fi! Pana la urma tot trebuie sa iau examenul asta. Nu scapa Uniunea asa repede de mine. Sau de noi.
Asadar,gandire pozitiva,perseverenta,determinare si mult,mult studiu.:)
Voi cum mai stati cu invatatul? Bine,foarte bine? Sau...? De fapt,nu exista alte variante.
O seara frumoasa,mult spor sa avem ca de restul,vorba colegului @Murgu se ocupa uniunea. :coffee:
Haideti sa va spun ceva, ca sa va dau pe spate...:slap:
Am inceput sa trag sforile pentru gasirea unui avocat indrumator care sa-si dea acordul de principiu cu privire la primirea mea ca stagiar dupa examenul din noiembrie. Mi-am sunat prietenii, cunostintele si in cele din urma am reusit sa stau de vorba cu un avocat dispus sa ma primeasca. Fratilor, mi-a zis ca spaga pe care trebuie s-o platesc ca sa ma ia stagiar e intre 7000 si 10.000 de EURO :slap: si m-a asigurat ca mai ieftin nu gasesc. Am crezut ca pic de pe scaun. -" Bun, bun, i-am spus, si ce reprezinta acesti bani?
- Hmmm...pai reprezinta salariul tau pe doi ani pe care trebuie sa ti-l asigur, folosirea dotarilor materiale ale cabinetului, o parte din chiria lunara a spatiului, accesul la programele informatice pentru care eu platesc licenta, etc. etc.si, bineinteles ca nici eu nu te invat meserie pe gratis .
- Ok, dar ce salariu credeti ca puteti sa-mi asigurati ?
- Pai salariul e cel minim dar, daca vad ca te duce capul si iti dai silinta iti mai suplimentez veniturile din onorarii.
- Adica specificam in contract ca am dreptul la un comision fix din onorarii ?
- Nu, nu...nu specificam nimic. Iti dau eu asa, cand consider si daca consider ca ti-ai facut treaba.
- Asta miroase a pur potestativa... Adica imi mai dati dvs. asa, cand considerati si daca considerati....
- Da.
- Dar munca mea nu se pune la socoteala, ca banuiesc ca nu ma luati sa ma tineti la geam.
- Munca ta...munca ta e ca sa inveti, deci vei munci pentru tine. Cu cat muncesti mai mult cu atat inveti mai multe.
- ...si lucrarile cabinetului vor merge mai bine.
- Da, cu cat cabinetul merge mai bine cu atat si veniturile tale suplimentare vor fi mai mari.
- Aha, alea nesigure si fluctuante lasate la latitudinea "maestrului".
- Da, asta-i viata. Nimic nu se castiga fara sacrificiu."
I-am spus "ok, tinem legatura si ne vedem dupa examen", desi stiam ca nu vreau sa-l mai vad vreodata. "Unde esti tu, Tepes Doamne...?"
Iata, asadar, cu ce ne confruntam. Crezi ca daca ai tocit pe branci luni de zile, te-ai inchis in casa si te-ai stresat sa iei examenul, gata, esti avocat? Nu, taticu', trebuie sa mai ai si bani pentru asta si sa mai si muncesti doi ani ca negrii pe plantatie pentru unul care a intrat in avocatura pe baza de interviu. Tremur de indignare si de deznadejdeX-( si azi cred ca nu voi mai fi in stare sa invat ceva.
Mai caut, nu ma las. Nu se poate sa nu gasesc un indrumator care sa nu faca dintr-un contract de formare profesionala initiala, sursa lui de imbogatire.
PS
Pentru voi, dar mai ales pentru mine:
"Deznadejdea inseamna a nu cunoaste motivele pentru care lupti, si daca intr-adevar trebuie sa lupti." Albert Camus
Bine zis...Cum nu vii tu,Tepes Doamne...dar din pacate Tepes nu vine si toata lumea isi face de cap. Unii avocati cred ca pot face din stagiarii pe care ii "indruma" sursele lor de venituri si imbogatire. Tu sa faci toata munca "de jos",iar ei sa se plimbe in Hawaii,Caraibe si Paris...Nu mai suntem in epoca sclavagista,oameni buni! Sau...da?:stunned: Unii chiar se pregatesc luni de zile pentru acest examen si au pregatirea si capacitatea necesara de a fi avocat.Dar asta se pare ca nu (mai) are nicio importanta. #-o
Si ceea ce este mai culmea,e ca unii "maestri" nu vor sa recunoasca nici in ruptul capului realitatea. Deci ei ne cer bani noua pentru a ne asigura acel nenorocit de venit minim pe luna din care 75%=taxe,contributii,etc.
Ascultati vorba lui Murgu:
"Niciodata n-am dat spaga si nici n-am sa dau."
E IMPOTRIVA PRINCIPIILOR SI A FILOZOFIEI MELE DE VIATA.
Daca pot sa realizez ceva prin munca si efort propriu, bine. Daca nu, sa-mi fie de bine.
Propun onoratei Uniuni sa introduca drept criteriu de selectie la primirea in profesie starea materiala a candidatului, ori sa lase numai acest criteriu, pentru ca oricum nu mai conteaza ce ai in cap daca nu ai nimic in buzunare.
Pentru mine deja nu mai conteaza daca voi lua sau nu examenul sau daca ma voi inscrie sau nu in barou. Oricum nu am de unde sa fac rost de atatia euroi. Dar ceea ce invatam acum e un mare castig, orice am vrea sa facem mai departe. Stiti si voi ca in orice domeniu am activa, dreptul este prezent, si daca timpul acesta petrecut cu cartea in mana intre patru pereti ma va ajuta sa vad si sa inteleg lucrurile in activitatea viitoare la un nivel superior celorlalti, tot e un mare castig, e un atu.
Cu asta, basta! Ma duc, ca am un program de respectat. Pana duminica trebuie sa termin nesuferita asta de procedura civila.
Va doresc sa aveti spor, mai mult decat ieri si mai putin decat maine!
PS (pentru viitorul, prezumtivul meu avocat indrumator)
"Atasaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care la randul tau ii poti face mai buni."
"Homines dum docent discunt" (Inveti, invatand pe altii)-Seneca
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)