avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Asta zic si eu prea putine oferte pentru asa un sacrificiu.Ca si tine ma intreb si eu uneori daca se merita ????? Vom vedea decizia unbr de luna asta si apoi ne putem face planul de atac.
Pe fondul de criza prin care trece lumea nu vad eu mari venituri din avocatura...poate in viitor cine stie.
@satelix,@Murgu

Perfect de acord cu voi!
Nu o data m-am intrebat-oare chiar se merita atata studiu,sacrificii (mai ales materiale) pentru a purta o roba de avocat? Sincer,nu poti exercita aceasta onorabila profesie doar de dragul ei,doar din placere/pasiune etc.
Desi unii nu recunosc,cu toate asta este evident,partea materiala isi are,mai ales astazi,rolul ei...important.
Daca mai trebuie sa platesti si chirie, inseamna ca mai aduci bani de acasa pentru a-ti exercita meseria

Asta a fost tare! =D> :happy:
Taxa de examen a fost 600 de lei la Suceava,dar la BB,a fost de 833 lei.:stunned:

Cat priveste studiul,eu acum am revenit la procedura civila...voi dupa ce invatati la materia asta? Tabarca (dupa asta invat eu),Les,V.M. Ciobanu&G.Boroi,Les? Si evident,Codul. Aveti cumva si coduri adnotate/comentate? Eu nu...:">

Eu invat procedura civila din Ciobanu&Boroi, dar am citit foarte bine codul inainte. Mai am si sintezele de la Nomina Lex care nu-mi plac deloc. Cand simt ca nu mai pot sa fiu atent la ce citesc, fac niste grile din Voineag la repezeala si ma trezesc instantaneu. Ce sa va spun, merge greu cu grilele, trebuie multa atentie. Abia de duminica am inceput sa rezolv grile dar nu sunt multumit deloc. Undeva la nota sase, sase si ceva-sapte ma incadrez, facute asa, la viteza. Dar daca punem la socoteala si atmosfera de examen si presiunea acelor momente, nota ar putea fi mai mica. Oricum, sentimentul asta l-am avut si inainte de licenta si a mers foarte bine. Chiar daca inainte de examen eram destul de neincrezator ca voi lua o nota frumoasa la licenta (nu aveam dubii ca nu voi lua licenta), am reusit totusi sa ma montez imediat si totul a decurs surprinzator de bine. Ati vazut si voi ca esti surprins de cat de multe detalii iti vin in minte la un examen atunci cand adrenalina si stresul constructiv iti forteaza mintea sa lucreze la 105%.
De aceea, dragi colegi de suferinta si de toceala, desi acum avem senzatia ca nu suntem suficient de pregatiti, sunt absolut convins ca, in linistea salii de examen, vom fi capabili cu totii, cei care ne-am preocupat cat de cat cu studiul, sa facem o lucrare suficient de buna pentru a pasi dincolo de portile semiferecate si invaluite in ceata ale avocaturii. De nu va fi asa, nu-i nicio pierdere, avem tot timpul sa ne pregatim pentru INM 2011.
Eu va zic "spor la carte" si vorba lui Zapata: "It is better to die in your feet, than to live in your knees".
De aceea, dragi colegi de suferinta si de toceala, desi acum avem senzatia ca nu suntem suficient de pregatiti, sunt absolut convins ca, in linistea salii de examen, vom fi capabili cu totii, cei care ne-am preocupat cat de cat cu studiul, sa facem o lucrare suficient de buna pentru a pasi dincolo de portile semiferecate si invaluite in ceata ale avocaturii. De nu va fi asa, nu-i nicio pierdere, avem tot timpul sa ne pregatim pentru INM 2011.
Eu va zic "spor la carte" si vorba lui Zapata: "It is better to die in your feet, than to live in your knees".

=D>=D>=D>
Eu oricum am groaznica senzatie ca nu stiu si nu retini NIMIC...#-o Sper sa fie doar o simpla senzatie...Poate totusi,atunci cand voi avea nevoie,informatia/cunostintele vor iesi la suprafata.;)

INM 2011??? In cazul unui esec (Doamne Fereste!),nu cred ca voi vrea sa mai aud de vreun institut,Uniune sau ceva asemanator.:D

Mult,mult spor dragi colegi! Ma intorc la "brosura" de drept procesual civil.:closedtopic:

luiza2008 a scris:

INM 2011??? In cazul unui esec (Doamne Fereste!),nu cred ca voi vrea sa mai aud de vreun institut,Uniune sau ceva asemanator.:D

Perseverenta este mama reusitei. Eu va spun de pe acum ca nu ma las, chiar in cazul unui esec in noiembrie. De luna viitoare incep somajul care tine un an, deci mai am dreptul la doua incercari: INM 2011 si Barou 2011-toamna. Dupa aia, daca nu fac nicio treaba nici cu una , nici cu alta, ma las si eu. Ma duc in Congo la speriat de maimute :)) La mine e prima data cand dau examenul si nu vreau sa ma dau batut dupa primul esec. Oricum sunt multumit de ce am reusit sa invat intr-o luna si ceva si acest lucru ma face sa cred ca, daca stau acasa un an pe bani "moca" de la stat si invat, imi cresc considerabil sansele pentru la anul, daca anul acesta o dau in bara.:(

Spor sa avem ! (ca de restul se ocupa uniunea.)

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)