Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Satelix,ti-am trimis sintezele. Nu stiu daca sunt mai accesibile sau nu decat cele de la Nomina,dar vei vedea si daca iti sunt utile. In caz contrar,te vei intoarce la celelalte.;) Apropo,cum merge invatatul? Presupun ca bine,nu?
Ma tot consolez cu ideea ca mai am timp pana in noiembrie dar sunt cam pesimist cand ma gandesc cat mai am de citit.Sper sa termin de citit din cursuri si tratate macar odata.Merci pt sinteze m-am uitat pe ele si in privinta formatului sunt greu de retinut nu sunt schematizate ca cele de la nominalex.
La cata materie este zic si eu ca si tine si sintezele mi se par incarcate......:)
O zi minunata si spor la studiu.:luck:
Nu sunt eu autorul sintezelor. Nici mie nu mi se par chiar excelente,dar...ma rog.
Oricum,merg pe sintezele...oficiale de la Nomina.
La ce materie ai ajuns? Tot civil? Eu sunt pe la finalul TGO,dar mi se pare ca nu se mai termina odata.#-o
Mergem inainte,nu? Nu putem da inapoi tocmai acum.:)
Eu zic ca daca te straduiesti si te tii serios de citit/invatat,vei trece macar o data prin toate disciplinele de examen.
La OEPA inveti din sinteze,lege,Statut si Cod deontologic,nu? Uite ca la asta nu mi-am mai luat nicio carte separata-am si asa suficente.Timp si spor sa am.
O zi frumoasa,cu mult spor la studiu! :coffee::luck:
Cu invatatul sunt la TGO dar eu concomitent citesc si din sinteza dupa ce citesc din curs ca sa retin mai bine de asta inaintez mai greu vorba ceea ' incet si sigur "cu toate ca mai sunt si lacune vazand testul grila cu uzul eu dadeam raspunsul a ,b si c dar am vazut ca e numai a si b deoarece c e in cazul abitatiei.De asta nu prea ador eu grilele....:)
Cat priveste OEPA e clar ca o sa citesc din sinteze si daca ceva nu e clar se gaseste pe net informatia necesara.
Ma gandesc cand o sa ajung la tratate ca pana acum am mers din cursuri atunci sa vezi blocaj.....#-o
Ideea e ca si lucrez asa ca timpul e impartit intre munca si studiu dar stii cum se zice credinta sa fie si tot inainte.....;)
Eu am terminat (in sfarsit!) TGO.:worthy:
Cum in sinteze nu sunt tratate toate subiectele si nici toata tematica,trebuie sa completez ceea ce lipseste din carti/tratate. Si asta nu doar la civil.
In paralel citesc si sintezele la OEPA+legislatia in domeniu (L51,Statut si Cod)
Astazi trec la contracte...Uf,cand se mai termina civilul asta?#-o
Mai am atat de mult si timp mai deloc...Desi nu lucrez,tot am senzatia ca nu voi termina pana la examen.Dar incerc.:((
Si eu as prefera sinteza.Cu grilele e mai complicat,trebuie sa fii foarte,foarte atent la detalii si sa fi memorat o sumedenie de detalii,ca sa dai un raspuns corect,dar mai ales complet.
Nu mai e mult si aflam si noi ce si cum.;) Ce surprize ne mai rezerva oare?
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)