avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Da am terminat la Cuza iar lucrarea am avut-o la dl.Plaesu la procesual penal.
Cat despre penalist e cam mult spus mai degraba simpatizant in momentul de fata....:)poate in viitor cine stie....La master deocamdata nu ma gandesc pana nu imi realizez scopul urmarit cel de a intra in barou deocamdata iar dupa aia tot ce e posibil.
Acum ca suntem integrati in UE si cum si legislatia tr sa respecte si conditiile impuse de legile europene nu cred ca esti mai putin nationalista.....:) as zice ca esti in ton cu realitatea actuala.
O zi frumoasa iti urez.....

Eu am trecut prin reale, obligatii si succesiuni. Acum am inceput procedura civila, dupa care trec la persoane, organizarea profesiei, penal si proc. penal. Ma simt cam in urma cu materia dar cred ca o sa recuperez terenul pierdut.Invat tot din tratate ca de acolo inteleg mai bine. Cand o sa trec la recapitulare o sa incerc cu sintezele. Spor am si eu tot dimineata, ca si voi, de aia ma trezesc pe la 4-5:00, bag vreo patru ore, apoi o pauza de o ora-doua sau chiar trei si inca o sarja cu o pauza pana pe la sapte, opt seara. Sper sa fie examen tip sinteza, ca nu cred ca mai ramane timp si de rezolvat grile.
Hai, spor la toata lumea!
Stai bine in comparatie cu mine....:) si oricum mai este timp pana in noiembrie asa ca nu e de disperat ideea e ca trebuie sa retinem ce citim daca nu degeaba am trecut prin materie.
Cat despre sinteza drept sa zic si eu sunt adeptul ei deoarece aici nu te poti incurca cum e in cazul grilei unde raspunsurile te cam induc in eroare.Mai este putin pana pe 13 sept si vom afla adevarul cum se va desfasura examenul.Spor la invatat si bafta multa la toata lumea.....:closedtopic:
Buna seara!

Inca putin si termin cu realele.Ceea ce nu imi place la partea asta este publicitatea imobiliara.Niciodata nu mi-a placut,dar...

Abia astept sa termin cu civilul asta...Uff! :angry:

In pararel,invat si la OEPA,acolo e un pic mai simplu,ce-i drept.
Cat privestte modalitatea de examinare...avantaje si dezavantaje exista pentru fiecare din cele doua variante,insa as prefera mai mult sinteza.Macar acolo,cum ai spus si tu satelix,nu poti sa gresesti ca la grile,plus ca la grile daca nu dai un raspuns corect si complet,ti se anuleaza tot.
Vom vedea in curand ce se va decide.Pana atunci,mult spor! ;)
Astazi in sfarsit mi-am facut timp si am mers la barou sa cer ceva informatii despre examen.Nu imi faceam iluzii ca voi afla cine stie ce noutati in schimb am dat de o dna secretara amabila care mi-a dat de inteles ca nu se stie nimic despre cum se va desfasura acest examen totul este posibil.Mai multe vom afla dupa data de 20 septembrie cand va fi sedinta unbr iar in functie de ce se hotaraste acolo va mai fi o sedinta la nivel de barou local unde se va stabili detaliile privind organizarea.
Nu ramane decat sa asteptam pentru a afla detaliile exacte cu privire la examen.

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)