avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Lili.Ang cate pagini ai scris la examenul pentru admitere in barou?
@angelapriboi

Desi nu imi este adresata intrebarea,parerea mea e ca numarul de pagini poate sa difere in functie de subiect-ce anume ti se cere sa scrii,cat de complex este etc,dar si de faptul ca nu ca ar trebui sa ne pierdem in multe detalii nesemnificative,ci sa avem in vedere in principal esenta subiectului,timpul fiind limitat,emotii,stres s.a.m.d.

Spor la studiu sa avem! :)
Total de acord.
Decat sa fii in situatia sa te afli in fata subiectului si sa nu iti aduci aminte nimic preferabil e sa iti amintesti ideile principale.La cata informatie este nu ai cum sa retii tot asta e parerea mea.
Nu cred ca cineva ne va nota dupa nr de pagini scrise daca sunt pe langa subiect.
satelix a scris:

Total de acord.
Decat sa fii in situatia sa te afli in fata subiectului si sa nu iti aduci aminte nimic preferabil e sa iti amintesti ideile principale.La cata informatie este nu ai cum sa retii tot asta e parerea mea.
Nu cred ca cineva ne va nota dupa nr de pagini scrise daca sunt pe langa subiect.

Imi sustin opinia exprimata mai sus si tin sa iti dau dreptate.:)
Important este sa ne concentram asupra aspectelor mai importante,nu neaparat sa retin toate articolele din Codul civil sau de procedura,spre exemplu.
Sa mergem pe ideea de calitate,iar nu de cantitate.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
luiza2008, utilizator
Lili.Ang a scris:

......... Am dat examenul de admitere in barou in septembrie 2009..............

@Lili.Ang, mai spune-ne despre examen. Cum ai tratat subiectele, daca ai fost concisa sau le-ai dezvoltat, daca ti s-a parut timpul suficient, daca atmosfera de examen a fost una corecta sau ai observat si nereguli, daca ai facut trimitere in lucrarea ta la articole, etc.
Faptul ca ai invatat din sinteze si coduri si ai luat acest examen, ma face sa cred ca eu nu abordez cum trebuie pregatirea acestei admiteri. Tratatele in domeniu, doctrina, sunt foarte stufoase si cer mult timp pentru a fi ,,digerate". Crezi ca am putea sa ne limitam la sinteze si coduri si sa speram intr-un rezultat favorabil la examenul de primire? Ma gandesc ca, daca la tine a functionat, de ce n-ar merge si la noi? N-am mai pierde astfel timpul cu literatura juridica, ci ne-am concentra mai tare pe lucrurile esentiale din coduri, legislatie si lucrarile de sinteza.
Mai spune-ne si cum a fost dupa ce s-au afisat rezultatele, cat de greu ti-a fost sa-ti gasesti un indrumator si cum ti se pare aceasta profesie acum, privita din interior si daca esti multumita de castigul financiar.

Mult succes in continuare!=D>

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)