avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen admitere barou

Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul acesta dreptul la Iasi la frecventa redusa si as dori sa imi incerc norocul participand la concursul de admitere in barou ca avocat stagiar.ce sanse imi dati ???
Sa inteleg ca ai si sintezele de la Nomina.
Si eu sunt de parere ca sunt ok,bine elaborate si au in vedere bibliografia recomandata,cat si legislatia in vigoare.
Este normal ca autorii sintezelor sa se "inspire" din cursurile si tratatele de specialitate,prin aceasta dand dovada ca au realizat sintezele in cunostinta de cauza,daca ma pot exprima astfel.

Nici eu nu vreau sa fac in nici un fel reclama acestor carti.Este doar opinia mea,fiecare urmand sa invete/recapituleze cum considera de cuviinta si cum ii este mai usor.
Da intradevar asa este fiecare isi alege modul si metodele de pregatire pt acest examen.Nelamurirea mea este in legatura cu tematica si subiectele.
De ex in tematica scrie :
Raportul juridic civil.Definitie.Caractere.Elemente [subiecte continut obiect]
In subiecte nu am gasit nici o intrebare cu privire la Raportul juridic civil.
La fel e si la actul juridic civil in tematica da de forma actului juridic si iar nu am gasit subiect din forma actului juridic.
Tu ai invatat si astea ???sau numai strict subiecte.
Eu am mai scris pe ici pe colo. Am dat examenul de admitere in barou in septembrie 2009. M-am hotarat brusc undeva in luna iulie 2009 (in jur de 10-15). Din lipsa de timp (nici 2 luni) mi-am cumparat sintezele de la Nomina si am invatat EXCLUSIV de pe ele (si codurile). Am luat examenul cu media finala 8 (de ex. la procedura civila am luat 9.50). Deci...se poate si asa. Bafta si spor la invatat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
Elena Anghelescu, Avocat
@Lili.Ang Multumim pentru informatii si urari!

Mult succes si dvs.in cariera de avocat si in tot ceea ce faceti! :luck:

Tu ai invatat si astea ???sau numai strict subiecte.


Eu am invatat/invat dupa tematica,deci inclusiv ceea ce nu se regaseste intre subiecte. Consider ca este mai bine asa.;)
Multumesc si eu pentru informatii @Lili.Ang si @Luiza2008 acum stiu exact cum trebuie sa invat.
Un weekend placut va urez....

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)