avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Am o vechime de 20 de ani, la data de 08 august a acestui an.
Am depus cerere pentru majorarea procentului de vechime de la 20 la 25% incepind cu data de 01.09.2007, de la biroul de resurse umane mi-au dat raspuns ca nu am acest drept, datorita faptului ca in acesti 20 de ani am fost 2 ani in somaj. Precizez ca nu am nicio zi intrerupere pe cartea de munca.
Intrebarea este : in ce lege este prevazut ca nu as avea acest drept, stiind ca somajul este considerat vechime in munca conform Legii 19/2000, Legea 1/1991, Legea 76/2002
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:17, 23 Septembrie 2007
La data intrării în vigoare a legii nr.76/2002 se abrogă , printre altele :
a) Legea nr. 1/1991 privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.257 din 14 septembrie 1994, cu modificările şi completările ulterioare;
Deci articol invocat de tine este abrogat. In consecinta nu beneficiezi de acest spor de vechime.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
*Perioada cat primesti indemnizatie de somaj ,esti asigurat obligatoriu in sistemul asigurarilor de stat si se plateste CAS si CASS drept pt care se considera vechime in munca si se valorifica la acordarea sporului de vechime.
**Drepturile de asigurari sociale la care face referire Art 38 lit (a) din Lg 19 nu se refera la indemnizatia de somaj ci la acele drepturi de asigurari sociale de la Art 98 din Lg 19
***Prin urmare, somajul nu este perioada asimilata
Vechimea in munca , in baza careia se acorda diverse drepturi: spor vechime, concediu de odihna, se poate confunda cu stagiul de cotizare in sistemul public de pensii? Daca e asa, atunci si o persoana care incheie contract de asigurare cu Casa de pensii o perioada de x ani, fara sa fie angajat, la un eventual loc de munca poate pretinde ca acesti x ani sa-i fie luati in calcul pt. stabilirea sporului de vechime sau a dreptului de CO.#-o
~ Conținut șters la cerere ~
Asa stiu si eu, ca somajul constituie vechime pentru sporul de vechime. Dar vezi ca altii spun altceva si nimeni nu spune in ce lege este stipulat ca somajul nu intra perioada pentru calcularea sporului.

Alte discuții în legătură

Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime sebastian. sebastian. Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost ... (vezi toată discuția)
Ccc reprezinta stagiu de cotizare pt calcularea indemnizatiei de somaj? daniela preda daniela preda sunt un nou utilizator al forumului, sunt intr-o situatie delicata.Am fost concediata la inceputul lunii iulie in baza art.65 alin 1 din CM si conform ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar- vechime in munca pt spor de vechime cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care si-a satistacut stagiul militar in 1990. Perioada de stagiu militar reprezinta vechime in munca pt sporul de vechime sau nu? Eu ar ... (vezi toată discuția)