avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament-mutare usa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament-mutare usa

salut
cazul meu este urmatorul:
Ne-am mutat usa de la intrare cu 2,5 m in afara apartamentului...in sensul ca la fiecare etaj coridorul scarii este foarte lung si sunt 4 apartamente pe nivel...cele 2 apartamente din capete opuse au putut face modificarea de acest gen...practic ocupand ilegal 4 -5 metri patrati...cum as putea sa intru in legalitate
vecina de langa mine este de acord...mai trebuie ceva aprobari?
Cel mai recent răspuns: bujuu , utilizator 16:33, 27 Decembrie 2007
nu stiti cam dupa cat timp iti vine iar in inspectie (se da amenda) daca am primit somatie legat de aceasta constructie?
Scoateti temporar usa aia din tatani... poate scapati.
Nu vad cum puteti intra in legalitate, dar daca ii dati in judecata aveti sanse mari sa scapati de amenda. A trecut timpul sa fie aplicata, era un termen de 2 sau 3 ani de la data constructiei ilegale! Daca aveti chitanta de la usa pusa ori alte dovezi ca ati facut constructia acum 10 ani... macar nu mai aveti amenda! Dar de la Primarie v-au somat si sa intrati in legalitate, nu? Ca pentru asta vin in ianuarie, sa verifice...

In orice caz, acea proprietate apartine tuturor, dar este o proprietate fortata. Si asa e, nu puteti uzucapa in 10 ani, tocmai ca nu aveti un titlu.
Modificarile la cotele indivize se face numai cu acordul vecinilor. Pentru a intra in legalitate va trebuie acordul tuturor celor aflati in coindiviziune. In rest stati linistit ca se practica, numai ca nu au asemenea pretentii, de a fi in legalitate:))
Stiti ce as face eu? As ataca procesul-verbal de constatare a contraventiei... Daca in instanta Primaria cere desfiintarea lucrarilor de constructie, cer instantei sa considere aceasta cerere ca fiind accesorie cererii mele impotriva procesului verbal (caci inspectorul poate cere desfiintarea lucrarilor doar persoanelor sanctionate contraventional, deci daca nu ma sanctioneaza, nu ma poate obliga nici la desfiintarea usii), apoi stau linistita pana la adanci batraneti.
Nu am titlu pe cei cativa metri patrati, dar am autoritate de lucru judecat si nimeni nu ma mai poate obliga sa desfiintez usa. :D
Evident, nu e neaparat ca o instanta sa vada lucrurile ca mine, dar articolul din legea constructiilor vorbeste despre "persoanele sancţionate contravenţional" ca fiind cele impotriva carora inspectorii pot ridica pretentii de desfiintare a lucrarilor. :P
N-am observat sa fie vorba de vreo sanctiune contraventionale:O Dar daca ar fi pot opune prescriptia in constructii :)):))

Alte discuții în legătură

Aprobari inchidere parte comuna bloc carmensorin carmensorin Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti la parter, intr-un bloc de opt etaje, pe partea unde locuiesc nu este lift si doresc sa inchid impreuna cu vecinul partea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare la dvs referitor la inchidere coridor ... Anne Banieli Anne Banieli Buna ziua, am o intrebare la dvs referitor la inchidere coridor etaj 1 dintr-o cladire din Piata Unirii,Timisoara. Eu am in coproprietate de 40 % un coridor ... (vezi toată discuția)
Modificari constructive apartament Mitica49 Mitica49 Problema pe care vreau sa o ridic este urmatoarea: un apartament intr-un bloc de locuinte, situat la parter, a fost transformat intr-un spatiu comercial cu ... (vezi toată discuția)