avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Incendiul de la maternitatea Giulesti - o chestiune de ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Incendiul de la maternitatea Giulesti - o chestiune de sistem sau o chestiune de mentalitate?

Ne-am ingrozit cu totii la ceea ce am vazut aseara la televizor.
Au aparut si comentariile...inevitabil.
Unii dadeau vina pe sistemul subfinantat, aduceau in discutie si scaderea salariilor din sistemul de sanatate, faptul ca presedintele sau ministrul muncii nu considera o problema ca medicii pleaca "pe capete" in alta parte sa-si faca meseria pe bani mai multi. Acestea au fost cele mai multe comentarii...si cele mai virulente, mi s-a parut mie.
Altii, mai putini si mai incurcati spuneau ca acolo a fost un incendiu, o explozie, o defectiune de aplicare a procedurilor dintr-un spital, in conditiile in care sectia de nou-nascuti era una dintre cele mai moderne din tara.
Ce credeti? Incendiul, vatamarea si moartea bebelusilor este o problema de subfinantare, de scadere a salariilor, poate de personal insuficient ....sau e o chestiune de mentalitate, cum ne facem treaba, aia pentru care venim la locul de munca si pentru care primim chiar un salariu diminuat?
"Asistenta si-a schimbat in mod flagrant declaratia"

Cand a fost luata cealalta declaratie?
A fost dictata cumva?

Nu vreau sa-i iau apararea dar nici nu cred ca excesul de zel poate fi benefic.
Daca se ajunge la concluzia ca asistenta este singura vinovata de ceea ce s-a intamplat atunci "sistemul" nu are nicio vina ci oamenii sunt de vina. Complet gresit!

Pai....sistemul sunt oamenii!
elga50 a scris:

Pai....sistemul sunt oamenii!


Nu toti oamenii sunt "sistemul".
Nu exista cuvinte sa aline durerea acelor parinti care si-au ingropat ingerasii!
Daca noi oameniii nu vom putea pedepsi vinovatii sunt sigur ca Dumnezeu va avea grija de acei ingerasi.
Stimati colegi, concetateni
citesc mesajele voastre si imi dau seama ca, in principiu, nimeni nu crede in vinovatia certa si singulara a asistentei.
Nici noi, cei "de meserie", nici ceilalti.
Atunci, intreb, ce l-a apucat pe dl.procuror sa ceara arestarea?
Si astfel sa arunce o umbra de vinovatie nu numai asupra asistentei (fara probe solide, certe, temeinice- nici macar nu s-au incheiat expertizele tehnice), ci asupra intregului personal si a corpului asistentelor.
Suspectez procurorul de incompetenta; cum o fi ajuns la asa instanta superioara?. Atunci el nu este deja vinovat de distrugerea unei vieti (a asistentei) dar si a altor vieti (cel putin familia acesteia, sotul copilul, etc.)? Dansul nu ar trebui sa fie condamnat si expus oprobiului public?
Instanta a fost sub presiune? Pai daca asta este un argument in judecarea unei cauze, maine, la proces o sa aduc tot clanul, cu bate, oale si cazmale sa schimbam sentinta intr-un caz de omor. Instanta se poate scuza ca a fost sub presiune?!
Doamnelor si domnilor in Romania domneste INCOMPETENTA, la nivel inalt, mediu si mic.
Si asistenta are partea ei de vina, adica, nu trebuia sa paraseasca salonul, dar pentru asta raspunde seful ierarhic superior, fiindca el trebuia sa stie ca singura nu isi poate indeplini atributiile conform Regulamentului, iar de sef raspunde alt sef si tot asa; astfel lucreaza "sistemul".
Opinia mea este ca vinovata este persoana care a efectuat improvizatia electrica.
Prezenta sau lipsa asistentei nu este cauza declansarii focului ci doar o conditie agravanta.
Repet, nu sunt specialist in drept penal, dar stiu ca trebuie stabilita o legatura de cauzalitate intre actiune/ inactiune si moartea bebelusilor.
Cat despre spaga! Numai de bine.
Ca peste tot, nici in medicina nu se face scoala si nu se promoveaza profesionalismul si competenta. Competenta inseamna nu numai sa ai note de 10 la examene ci si experienta, iar profesionalismul presupune, pe langa competenta si cum te port cu beneficiarii serviciilor pe care le oferi.
Cunosc medici competenti, dar felul de a se purta, face sa fie ocoliti de multi pacienti. "Ala e rau, e dur, e obraznic", etc. De semenea in scolile de asistente, dar si de medicina superioara nu se face psihologie. La noi medic bun e ala care are numai 10. Se uita ca orice meserie este deosebit de complexa si ca pe langa abilitati profesionale un profesionist trebuie sa deprinda si alte abilitati (de aceea in occident s-a instituit invatarea continua...).
Un avocat bun nu trebuie doar sa castige procesele in instanta, dar sa fie si un bun ascultator, sa "consilieze psihic" clientul in momentele grele, astfel ii castiga respectul clientilor chiar si cand pierde sis isi asigura "reclama".

Alte discuții în legătură

Mare problema in spital oana1234 oana1234 buna seara ! nici nu stiu cum sa incep pt ca sunt destul de tulburata ...in fine ..m ar interesa unde pot face o reclamatie unei asistente care m a terorizat ... (vezi toată discuția)
Cand realitatea pare fictiune... Radu Gabrian Radu Gabrian [i]1.Plimbarea de la un spital la altul :[/i] La o ora tarzie din noapte este apelata telefonic ambulanta pentru a ajuta un cardiac \"aflat in plin ... (vezi toată discuția)
Externare nou-nascuti la cerere Raresh_81 Raresh_81 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia a nascut gemeni duminica trecuta (20 iulie). Desi copiii pun in greutate si au o stare generala buna, ... (vezi toată discuția)