avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare dupa concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare dupa concediere

buna ziua,
In urma Hotararii definitive de reincadrare in munca cu termen de recurs de 10 zile, ce trebuie sa fac eu ca fost salariat? Am luat la cunostinta de Hotarare prin internet. Sa astept hotararea prin posta? Sa astept chemarea de la societate? Sa ma prezint la serviciu?
Multumesc anticipat de raspuns.
Firma trebuie sa va pimeasca inapoi pentru ca sentinta este executorie si definitiva. Nu trebuie sa asteptati pana la judecarea recursului.
toy_story a scris:

Firma trebuie sa va pimeasca inapoi pentru ca sentinta este executorie si definitiva. Nu trebuie sa asteptati pana la judecarea recursului.


ce bine ar fii sa aveti dreptate insa atat timp cat nu este irevocabila e posibil ca sa nu fie pusa in aplicare de buna-voie.
Practic ce trebuie sa fac?

1. Hot. jud. in materia litigiilor de munca sunt definitive si irevocabile din prima instanta.
2. De asemenea, potrivit disp.art. 278 C.muncii, neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
3. Dupa comunicarea hotararii, o legalizati si o atasati unei notificari prin care cereti punerea in executare, adica reintegrarea in functia detinuta anterior.
4. Avand in vederea aspectul ca recursul nu este suspensiv de executare, nu impieteaza cu nimic asupra executarii hotararii primei instante.
5. Notificarea o puteti face prin intermediul unui inscris sub semnatura privata sau pirn executor judecatoresc.



rectificare : sunt definitive si executorii (am vrut sa scriu), nu irevocabile.

Alte discuții în legătură

Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale si reintegrare la serviciu klaus_io klaus_io Buna ziua! Am fost angajata la o societate si timp de 5 luni nu mi-a mai dat salariu si dupa mi-a desfacut contractul de munca in februarie 2010. Am actionat ... (vezi toată discuția)
Recurs respins hotarare definitiva si irevocabila craciun jean craciun jean Am nevoie de o lamurire. Acum aproximativ trei luni de zile am castigat in prima instanta un litigiu de munca si apoi am legalizat sentinta civila la tribunal ... (vezi toată discuția)