avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort-situatie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort-situatie copii

Buna seara, sunt in proces de divort cu sotul meu. El a parasit casa bun comun si locuieste la parintii lui. Avem doi copii minori (fetita de 4ani si baietelul de un an) care sunt la mine.Dupa aproximativ o saptamana a venit sa-i vada. Pe fata a luat-o cu el spunand ca o aduce a doua zi. A adus-o dupa doua zile iar pe baiat il vede doar 10 min. si pleaca. In aceasta seara iar a luat-o la el. Ce pot face in aceste situatii? Sa mai las copilul sa plece cu el? Am incercat sa-i vorbesc spunandu-i ca, casa copiilor este aici, si poate veni oricand. Copii nu sunt o minge de ping-pong sa-i jucam de colo- colo dar refuza sa vorbeasca cu mine.El nu mai contribuie cu nimic la ingrijirea lor. Este parinete doar de noapte si, de 10 minute.
Cel mai recent răspuns: tudosoiu , utilizator 16:08, 19 August 2010
e dreptul tatalui sa-si vada copilul.
buna ziua .
daca aveti motive intemeiate, pana la pronuntarea divortului puteti cere pe calea unei ordonante presedintiale incredintarea temporara a copiilor. in acest fel, tatal nu va mai putea lua copiii cand doreste .
Nu stiu din ce motive dar avocatul meu fuge de aceste ordonante. spune ca este greu, sa am martori, etc. I-am cerut acest lucru avocatului, la inceput, cand ma amentinta ca vine, ma omoara si da foc la casa. Raspuns: "nu pot media conflictul dintre voi". Acum este pasnic. Vine, vede copii si pe fetita o mai ia pe la el. Asta-i tot
roxanel a scris:

buna ziua .
daca aveti motive intemeiate, pana la pronuntarea divortului puteti cere pe calea unei ordonante presedintiale incredintarea temporara a copiilor. in acest fel, tatal nu va mai putea lua copiii cand doreste .


Nu are dreptul de ai interzice ci l-ar forta si pe tatal minorului sa ceara program de vizitare.

Si daca in prezent nu vorbeste la proces si dupa proces va veti certa.

Ordonanta va costa bani separat de divort si poate ca de aceea fuge avocatul de aceste ordonante...
In plus, poate ca nu se justifica, ceea ce ar duce la respingerea ordonantei...
Legea cere anumite conditii pe care instanta are obligatia de a le verifica...

avocat Claudiu Lascoschi
va plangeti ca nu contribuie la ingrijirea minorului cu banii,ati cerut incrediintarea minorilor odata cu cererea de divort si pensie alimentara?daca nu, intregiti cererea la primul termen

Alte discuții în legătură

Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)
O solutie paul_michis paul_michis am o fetita de 2 ani. mama ei a cerut incredintarea minorei ca sa ii faca pasaport si sa plece in strainatate. stiu sigur ca va chistiga, voi primi program ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorilor in timpul divortului valylie valylie Buna ziua!!Sant in divort cu sotia mea ,avem 2 fetite impreuna de 7 si 8 ani.Cu toatea ca de cand am intentat divort am platit pensie alimentara cam cit ar ... (vezi toată discuția)