avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura vanzare imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura vanzare imobil

Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul este o cladire in propietatea firmei in prezent si care doresc sa-l vand.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:24, 23 August 2010
Am si eu o intrebare: imobilul inseamna constructie sau constructie+teren?
Dupa ce o sa ne oferiti acest detaliu, va vom aduce si argumente.
constructie+teren
Imobil = teren sau cladire.
Dreptul de proprietate asupra terenurilor se transmite doar prin act autentic.
Dreptul de proprietate asupra cladirilor atunci cand se transmite impreuna cu terenul pe care se afla, se transmite doar prin act autentic.
Dreptul de proprietate asupra cladirilor atunci cand se transmite fara terenul pe care se afla, se transmite prin act solemn.
ce intelegeti prin act autentic?
Factura si contractul emis de un srl cu semnatura si stampila in original sunt considerate acte autentice?
Bun.
Actele de instrainare pentru teren, sub sanctiunea nulitatii absolute a actului, nu pot fi incheiate decat in forma autentica ;- legea 247/2005 "terenurile cu sau fara constructii, situate in intravilan si extravilan, indiferent de destinatia sau de intinderea lor, pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute"

Alte discuții în legătură

Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)