avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura vanzare imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura vanzare imobil

Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul este o cladire in propietatea firmei in prezent si care doresc sa-l vand.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:24, 23 August 2010
Ion Monica a scris:
ce intelegeti prin act autentic?
Factura si contractul emis de un srl cu semnatura si stampila in original sunt considerate acte autentice?

NU
Act autentic = Inscris incheiat cu respectarea formelor legale si a carui autenticitate este confirmata de semnatura si stampila autoritatii care l-a intocmit sau verificat.
Acel act care s-a facut cu solemnitatile cerute de lege de un functionar public, care are dreptul de a functiona in locul unde s-a facut actul.
Mijloc de proba din categoria inscrisurilor prevazute in art.1171 si urm. Cod Civil.
Cu privire la autentificare, vezi Legea nr.36/1995, notarul public fiind competent sa autentifice un act.
Actul autentic are putere de proba.
Actul poate fi atacat numai prin inscriere in fals. De asemenea, actul autentic poate fi investit cu formula executorie, avand astfel aceeasi putere ca o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)